Sağlıklı Bir Gelecek, Güvenilir Süt

Sağlıklı Bir Gelecek, Güvenilir Süt
Smasun İl ve Çarşamba İlçe Tarım Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince hazırlanan "Dünya Süt Günü" kapsamında Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde Süt Sempozyumu düzenlendi

Dünya Süt Günü münasebetiyle Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen Süt Paneli Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Dr. Habip Muruz, OMÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Do. Dr. Muhammet  Dervişoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Bekir Karaosmanoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Veteriner Hekimi Faruk Bilgin’in sunumlarıyla gerçekleşti.


Programa, Çarşamba Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Ahmet Özgürel, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, okul müdürleri ve Kocatepe İlkokulu öğrencileri katıldı.

Programda konuşma yapan Çarşamba Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, “ Bu gün gerçekleştirdiğimiz Süt Paneli umarım ilçemize ve köylerimize faydalı olur. Bakanlık olarak beslenme açısından bu kadar faydalın bir ürünün tüketicimizin ailemizin ve çocuklarımızın sofralarına bu barındırdığı değerleri kaybetmeden hijyen koşulları çerçevesinde ulaşımını sağlamak en önemli görevimiz. Biz bakanlık olarak süt ve süt ürünleri üreticilerine her türlü desteği sağlamaya çalıcıcağız.’dedi. 

Akman’ın konuşmasının ardından Dünya Süt Günü sile ilgili panele geçildi. Panelde konuşma yapan Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Dr. Habip Muruz, “Sempozyumun amacı öncelikle birinci yönetimde sanayiye kadar olan hattı olumlu ve olumsuz yönleriyle sorgulama. Dolayısıyla üretici, üretici temsilcileri ve sanayicileri bu sempozyuma davet ettik. Ama katılım konusunda yeteri kadar ilgi göstermemeleri çok üzücü. Birazdan birinci oturumda ilgili arkadaşların uyması gereken ve uyması gereken yasal zorunluluklarla ilgili yıl sonuna kadar bir süreç var. Görüyorum ki özellikle sanayicilerde, üreticilerde yeteri katılımı sağlamamış. bu konuyu ayrıca aramızda değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Panelde yapılan konuşmaların ardından Dünya Süt Günü Münasebetiyle Kocatepe İlkokulu öğrencilerine süt dağıtımı yapıldı.

sut-(1).jpgsut-(2).jpgsut-(3).jpgsut-(4).jpgsut-(5).jpgsut-(6).jpgsut-(7).jpg

HABER- FOTO: Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber