SAĞLIKÇI ASTEĞMENLERE KOMANDO EĞİTİMİ

SAĞLIKÇI ASTEĞMENLERE KOMANDO EĞİTİMİ
Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda eğitimleri devam eden asteğmen adaylarına, komando eğitimi veriliyor.

Samsun'daki Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı, cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana Türk ordusuna alanlarında uzman sağlıkçı subay ve astsubay yetiştiriyor Okulda subay, yedek subay, astsubay, er ve uzman erbaşlar ile sağlık hizmetlerinde görev yapacak doktor, diş hekimi, eczacı, psikolojik danışman ve rehberlik uzmanlarına, temel ve mesleki gelişimlerini sağlayacak uygulamalı kurs ve eğitimler veriliyor.

 

Samsun'daki Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı, cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana Türk ordusuna alanlarında uzman sağlıkçı subay ve astsubay yetiştiriyor. 

 

Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında subay, yedek subay, astsubay, er ve uzman erbaşlar ile sağlık hizmetlerinde görev yapacak doktor, diş hekimi, eczacı, psikolojik danışman ve rehberlik uzmanlarına, temel ve mesleki gelişimlerini sağlayacak uygulamalı kurs ve eğitimler veriliyor.

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) görev yapacak sağlık sınıfı yedek subay adayları, bir aylık eğitimin ardından kendilerine verilecek görevleri yapmaya hazır durumda birliklerine uğurlanıyor. Askerlik vazifelerini yerine getirmek üzere Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığına gelen yedek subay adayları, temel askerlik ve kıta sağlık hizmetleri konularında hizmete tabi tutuluyor. 

Sivil olarak geldikleri Sahra Sıhhiye Okulunda her türlü temel askerlik bilgisini üst düzeyde alan sıhhiyeciler, gerektiğinde attığını vuracak güçte, muharebede Mehmetçiğe en ön saflarda yardım ulaştıracak şekilde yetiştiriliyor.

 

"Maksat ulvi olunca her türlü zorluğun üstesinden geliyoruz"

 

Aldıkları eğitim hakkında bilgi veren asteğmen adayı Rıfat İlhan, 20 günlük  temel askerlik eğitimi aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Eğitimin sonunda yemin ederek asteğmen olacağım. Daha sonra birliğime katılarak Askeri Doktor olarak görevime başlayacağım. Kutsal vatani hizmetimi yapmak için geldim. Hizmet kutsal, maksat ulvi olunca her türlü zorluğun üstesinden gelecek enerjiyi kendimizde buluyoruz." 

xdtykd.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir