Sağlıkçı Asteğmenler Böyle Eğitiliyor

Sağlıkçı Asteğmenler Böyle Eğitiliyor
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde sağlık hizmetlerinde tabip, eczacı, diş tabibi ve diğer sağlık personelleri olarak görev yapacak olan asteğmen adaylarını eğitimlerden geçiren Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı kapılarını basın mensupları

04-29 Ağustos 2014 tarihleri arasında temel eğitimlerden geçirilen 356. dönem 444 asteğmen adayı eğitimlerinde, taktik, sağlık, kültürel, sportif ve askeri eğitimlerden geçiriliyor.

Aldıkları eğitimler hakkında bilgi veren asteğmen adayı öğrenci Rıfat İlhan, "Ben Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldum. Vatani hizmetimi yapmak için buraya geldim. 20 gündür burada temel askerlik eğitimi alıyorum. Bu ayın sonunda yemin ederek asteğmen olacağım. Daha sonra birliğime katılarak askeri doktor olarak görevime başlayacağım. Kutsal vatani hizmetimi yapmak için geldim. Hizmet kutsal, maksat ulvi olunca her türlü zorluğun üstesinden gelecek enerjiyi kendimizde buluyoruz" dedi.

Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise şu bilgilere yer verildi: "Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda, yedek subay adayları, hiç bir faaliyetin eğitimden daha önemli olamayacağından yola çıkılarak eğitilmektedirler. Asteğmen adaylarının yetiştirilmesinde disiplin, üstün görev anlayışı, yüksek moral ve fiziki güce sahip olma, çağın gerektirdiği bilgi ve beceriye ulaşma, teknolojiyi kullanma daima göz önünde bulundurulmaktadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir