Sağlık torba teklifinin görüşmelerinde ortalık karıştı

Sağlık torba teklifinin görüşmelerinde ortalık karıştı
Hancıoğlu: "Benim değil, milletin söz hakkı gasp edildi"

AK Partili vekillerce hazırlanan ve sağlık alanında çeşitli düzenlemeler içeren kanun teklifinin TBMM Sağlık Komisyonu'ndaki görüşmelerinde, konuşma talep eden komisyon üyelerine söz hakkı verilmeden madde oylaması yapılması üzerine ortalık karıştı. Komisyonun CHP'li üyesi Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu "Anayasa, TBMM İçtüzüğü ayaklar altına alındı. Benim değil, milletin söz hakkı gasp edildi" dedi.

İçinde, güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan sağlık çalışanlarının 600 gün süreyle hiçbir işte çalışamamaları, 600 günün sonunda da SGK'yla sözleşmesi olan özel sağlık kuruluşlarında bile çalışmalarına yasak getiren hükmün de yer aldığı kanun teklifinin TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında kavga çıktı. Tartışmalı maddenin görüşmeleri devam ederken komisyon başkanı AK Partili vekillerce verilen yeterlilik önergesini işleme alıp oylamaya kalkınca, TBMM İçtüzüğü uyarınca ve önceden elektronik sisteme girerek söz talebinde bulunmuş olan komisyon üyesi milletvekilleri buna tepki gösterdi. Komisyonun AK Partili Başkanı Şenel Yediyıldız itiraz ve tepkilere rağmen, önce önergeyi ardından da maddeyi oylatmaya çalışınca toplantı salonu karıştı.

Tartışmalar sürerken komisyon başkanı madde görüşmelerinin ve oylamasının tamamlandığını ilan ederek toplantıyı bitirmesi üzerine, yapılan işlemin usulsüz olduğunu savunan muhalefet milletvekilleri durumu tutanak altına aldı.

İCAT ETTİKLERİ REJİMDE BİLE KURAL-KAİDE TANIMIYORLAR

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi olan ve aynı zamanda toplantı sırasında önceden sisteme girerek söz talebinde bulunduğu halde konuşmasına izin verilmeyen CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, bu duruma sert tepki gösterdi. Hancıoğlu, özetle şu açıklamayı yaptı:

"Milletimiz bizleri Meclis'e, 'haklarımızı savunsun', 'bizim adımıza konuşsunlar' diye gönderdi. Milletvekilinin görevi, yasa yapım sürecinin her aşamasında millet adına görüş bildirmek ve oyunun rengiyle o görüşü yasalara yansıtmaktır. Bu vekil, hele hele ilgili komisyonun bir üyesi ise söz hakkı asla ve asla engellenemez. Anayasa, TBMM İçtüzüğü bunu emreder. Ancak bu uygulamada Anayasa'mız, TBMM İçtüzüğü ayaklar altına alındı. Benim değil, milletin söz hakkı gasp edildi. Yeni sistemde Meclis'in daha etkin, milletvekillerinin daha güçlü bir temsil yetkisine kavuşacağını savunanların milletimize yalan söyledikleri ortaya çıkmıştır. İcat ettikleri yeni rejimde dahi kural-kaide tanımayan bu anlayışa karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi herkes bilsin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş