"SAĞLIK SEKTÖRÜ, NEDEN BÜTÜN OLARAK ELE ALINMADI"

"SAĞLIK SEKTÖRÜ, NEDEN BÜTÜN OLARAK ELE ALINMADI"
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "Corona Virüsü sonrası ülkemizde oluşan mağduriyetler her geçen gün artıyor. İktidar, gereğini yapmalı ve bu mağduriyetleri bir an önce ortadan kaldırmalıdır" dedi

Yaşar, dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de her geçen gün yayılımı artan corona virüsü sonrası ortaya çıkan mağduriyetlere değinerek, iktidara seslendi.

"Okulların 30 Nisan'a kadar uzatılmasının ardından doğacak mağduriyetlerin görmezden gelinmemesi gerektiğini söyleyen Yaşar, "Zaten yaşamlarını idame ettirebilmek için ücretli öğretmenlik gibi bir haksızlığın içinde bulunmak durumunda kalan ücretli öğretmenlerimiz olsun; halk eğitimde ücret karşılığı çalışan ve tek geçim kaynağı buradan aldıkları maaş olan kurs öğretmenlerimiz olsun hiçbir şekilde mağdur edilmemeli. Virüsü bu insanlar yaymadı. Bu olağanüstü bir durumdur ve böyle durumlarda devlet vatandaşını hiçbir şekilde mağdur bırakamaz. Gereği yapılmalı ve öğretmenlerimizin hakkının teslim edileceği bir an önce söylenerek gerekli rahatlama sağlanmalıdır" dedi.

"SAĞLIK SEKTÖRÜNDE HERKESE AYNI RİSKTE"

Günlerdir gerek mailine, gerek whatsaap’ına gerekse telefonuna “Biz insan değil miyiz? Biz de aynı ortamda ve aynı risk altında çalışıyoruz. Neden bizi destek kapsamının yani ek ödeme kapsamının dışında tutuyorlar" şeklinde sitemlerin ulaştığını kaydeden Yaşar, "Virüs, ülkemize birçok ülkeden çok sonra (1 ay gibi) girmiş olmasına ve bağıra bağıra gelmesine rağmen; gerekli önlemler alınamadığı gibi birçok alanda oluşan mağduriyetler de giderilememiştir.

"PARTİMİZ YAKIN TAKİPTE"

Evet, sağlık sektöründe çalışan ve "ek ödemek bizim de hakkımız" diyen arkadaşlar haklılar. Aynı işi yapmasalar da aynı risk alanı içinde çalışan sağlık sektörünün tamamı bu kapsamda değerlendirilmelidir. İyi niyetli düşünmek istiyor ve bu ve benzeri çalışmaların çok kısa bir süre içinde yapılacağı tahmin ediyorum. Biz, parti olarak milletimizin her zaman yanında, sorunlarının da her daim yakın takibindeyiz" diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir