Sağlık Müdürü korkudan mı suskun?

Sağlık Müdürü korkudan mı suskun?
Samsun'da Hastanelerde işletilen büfe, kantin ve çay ocağı gibi yerlerdeki fahiş fiyatlar giderek artarken defalarca haber olan kantinlere Sağlık Müdürlüğünün sessiz kalması şaşırtıyor.

Samsun merkezde ki çeşitli hastanelere her gün binlerce hasta, hasta yakını ve hastane çalışanın yolunun düştüğü hastane kantinleri tabiri caizse resmen hasta, hasta yakınlarını ve elbette görevli personelleri tabiri caizse soyuyor. Kısacası Hastane Kantinleri soygun yeri gibi...

Samsun' da açık bulunan A101, BİM Ya da diğer çoğu market ve bakkallarda çeşitli markalarda ki meyve suları 1 TL' den satılırken bu ürünler Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi kantininde 4 TL'den satılıyor. Piyasada 0,75 ile 1 TL olan ürünlerin Hastane kantinlerinde 3 - 4 ve 5 TL gibi fiyatlardan satılmaya devam etmesi nedeni ile hasta yakınları ve olayla ilgisi ve bilgisi olan vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Samsun'da ki hastane kantinlerinin fiyatlarının fahiş olması nedeniyle 2011 yılında Sağlık Bakanlığı bir genelge yayınlayıp başhekimlere fiyatları kontrol etmelerini ve çevredeki diğer market ve dükkanlarla karşılaştırmasını istemiş ve defalarca uyarıldıkları bilinmektedir. Bakanlığın yayımladığı genelge de "Büfe, kantin ve çay ocağı gibi ticari yerlerin işletilmesinde genel kural ve kaidelerin, idarelerince tespit edileceği hükme bağlanmıştır.

Kiralanan ticarî alanlardan mal ve hizmet temin edecek vatandaşlarımızın mağduriyetine de sebebiyet verilmemesi bakımından, piyasa rayicinin üzerinde ve fahiş fiyatla mal ve hizmet satılmasının önüne geçilmesi maksadı ile ihale şartnamelerine gereken hükümlerin konulması gerekmektedir." ifadelerine yer verilmesine rağmen şikâyetler de görüldüğü üzere hastane büfe, kantin ve çay ocaklarında kurumun huzuru, güvenliği, gizliliği ve temizliği yerine daha ihaleyi yüklenen firmanın daha çok kâr ve yüksek getirisi için çalıştığı iddia ediliyor.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine hastasını götüren bir vatandaş gazetemize aldığı meyve suyu faturasını göndererek, "Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi halkı soyuyor mu? Hastane kantini kimlere emanet? Bir kilogram Köylünün Şeftalisinin maliyeti 1 TL olan Ülkemizde normal marketlerde 1 TL'ye satılan meyve suları, bu hastanenin kantinin de 4 TL' den hasta, hasta yakınları ve personellere satılması Hastane idaresinin yanı sıra Sağlık İl Müdürlüğü ve Bakanlığın hiç umurunda değil mi?. Bu hastanelerde zaten hastalarının tedavisi için büyük bir maddi sıkıntı çeken hasta yakınları birde böylesi bir fiyatlarla tamamen psikolojik olarakta yıpratılıyor. Bu fahiş fiyatlara yetkililerin acil çözüm bulmasını istiyoruz" şeklinde ifadelerde bulunarak Hastane yönetimi ve İl Sağlık Müdürlüğünü göreve davet ettiklerini dile getirerek şikayetçi olduklarını belirttiler.

HABER- FOTO: Nevzat AKKAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel