SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ VE TÜGVA’DAN KIRSAL MAHALLE OKULLARINA ZİYARET

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ VE TÜGVA’DAN KIRSAL MAHALLE OKULLARINA ZİYARET
İl Sağlık Müdürlüğü ve TÜGVA Samsun İl Temsilciliği’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, Havza’nın Şeyhler ile Bafra’nın Meşeli Türkmenler Mahallelerindeki okullar ziyaret edildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal ve TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu’nun katıldığı
programda okullarda eğitim gören öğrencilere sağlıkla ilgili özellikle ilk yardım ve bazı önemli sağlık konularında bilgiler verildi. Uygulamalı eğitimlerin de verildiği etkinlikte, çocuklar sedye ile hasta taşımayı ve ambulansta çeşitli faaliyetleri de görerek anlama imkanı buldu.
Hakan Durmuşoğlu ve vakıf yöneticileri, öğrencilerin okuyabileceği “Siyer-i Nebi” ve “Zarif Evrenin Zarif Peygamberi” adlı kitaplar da dağıttı. Okul öğretmenlerine ihtiyaçları soruldu. Bir okulun eskiyen sıralarının değişmesi istendi. Bunun üzerinde TÜGVA gönüllüleri, sıra ihtiyacının karşılanması için harekete geçti. Bir üreticiye siparişi verilerek sıraların yapımına başlandı.

20160429aw732687_04.jpg

“GELECEĞİMİZ ÖĞRENCİLERE EMANET”
Programla ilgili bilgi veren TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu, tespit edilen uzak köy okullarındaki çocuklarla birlikte olmak ve onlara eğitici bir çalışma yapmayı amaçladıklarını belirterek, "Bu kapsamda tespit edilen okullara İl Sağlık Müdürümüz Dr. Yusuf Köksal ile birlikte gittik. Sağlık ekipleri çocuklara hayati önem taşıyan bilgiler verdi. Bizler de çocuklarla birlikte olup, onlara kitaplar dağıttık. Geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrenciler, bizim olmazsa olmazımız. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim