Sağlık Çalışanları Canından Bezdi

Sağlık Çalışanları Canından Bezdi
Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik yaşanan şiddetin sağlık personelini canından bezdirdiğini belirterek, “Can güvenliği derdine düşüldüğünde hekimlik yapılamaz” dedi

Doç. Dr. Fatih Özkan yaptığı açıklamasının başında, İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hekim olarak çalışan ve Sakarya’da geçirdiği bir kaza sonrasında hayatını kaybeden İsmail Köklü’ye Allah’tan rahmet, kendisi gibi hekim olan eşi ve yakınlarına sabır ve baş sağlığı diledi.

“Maalesef hekime ve sağlık personeline şiddet gündemden düşmemektedir” diyen Fatih Özkan şunları kaydetti: “Son bir kaç günde dahi hem medyadan takip ettiğimiz kadarıyla hem de bizzat gelen şikayetlerden dolayı fiili ve sözlü olarak arkadaşlarımıza saldırılar devam etmektedir. Sağlık personelinin neredeyse hemen hepsi çalıştıkları ortamda şiddet görmektedirler. Silahla yaralama, kırıklar ve ezikler sağlık personeli için artık sıradan haberler halini almıştır. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik yaşanan şiddet büyük bir özveriyle mesleğini icra etmeye çalışan sağlık personelini canından bezdirmiştir. Son dönemde sağlık hizmeti sunumu sırasında işlenen suçlara ilişkin cezaların arttırılması ve caydırıcı hale getirilmesine yönelik düzenlemeler de yeterli olmamıştır. Hekime ve sağlık çalışanına sözlü ve fiili saldırının cezasının örnek temsil edecek oranda artırılması yanında şiddet eğilimine neden olan ve daha önce defalarca zikredilen sağlık sistemi, hukuk sistemi ve medya gibi şiddeti artıran faktörlere bağlı sorunların ivedilikle üzerine gidilmesi ve acil eylem planları oluşturulması kaçınılmazdır. Hastaların vebalini üzerinde taşıdığının bilincinde olan yöneticilerin, bugünkü oluşan güvensiz ortamın ve sağlık çalışanlarının da vebalini üzerinde taşıdığını unutmamaları gerekir. Bizlerin sürekli şikayet edilmek, şiddete uğramak endişesi ile görev yaptığımızı can güvenliği derdine düştüğümüzü bilmeleri ve anlamaları gerekir. Bir kez daha hekim ve diğer sağlık çalışanı arkadaşlarımızın yanlarında olduğumuzu hatırlatmak istiyor, saldırıya uğrayan arkadaşlarımıza Samsun Tabip Odası olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir