SAĞANAK YAĞIŞ SONRASI EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI

SAĞANAK YAĞIŞ SONRASI EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI
VATANDAŞ OLSAK BU DURUMDA OLMAYIZ’

Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde hafta başında başlayan sağanak yağış ilçe merkezinde ki ev ve işyerlerinde su baskınlarına sebep oldu.

Çarşamba İlçesi’nde iki gündür şiddetini artıran sağanak yağış vatandaşları zor duruma soktu. Sağanak yağış nedeniyle ilçenin şehir merkezinde ki çoğu yolların ulaşıma kapanırken, altyapı sorunu işyerlerini ve evleri de vurdu. Kirazlık Çay Mahallesi Baraj Yolu Caddesi’nde ikamet eden Bekir Yılmaz’ın evi sağanak yağış nedeniyle su içerisine kaldı. Defalarca konuyla ilgili gerekli yerlere başvurularda bulunduğunu anlatan Yılmaz, “ Yaklaşık bir buçuk yıldır başvurumuzla kimse başvurumuzla ilgilenmedi. Kendi imkanlarımla çözüm aramayı denedim. Suyun gitmesi için kanal açtım ama fayda vermedi. Alt yapı olmayınca, yağan yağmurda su buraya geliyor. Burada en ufak bir çalışma görmedik. Ben yetkililerden yardım istiyorum bana yardım etsinler. Bu milletin ne çektiğini görsünler. Demek ki biz vatandaş değiliz. Vatandaş olsak bu durumda olmayız herhalde. Paramda olsa bu durumda olmayız. Fakir olduğumuz için hiçbir değerimiz yok.” Şeklinde konuştu.
saganak-yagis-sonrasi-ev-ve-isyerlerini-su-basti-(6).jpg
Evlerini su basan aile kira ödemekte bile güçlük çektiklerini belirterek boyacılıkla geçimlerini sağladıklarını söylediler.

Yağıştan nasibini alan işyerleri ise su içerisinde kaldı. Çarşamba Belediyesi altında bulunan bir işyerini yağmur suyu, işyeri sahibinin tepkisine neden oldu. Belediye ile bir çok defa su basmaması için görüştüğünü belirten işyeri sahibi Mehmet Özovalı, “Buraya kaldırımlar yapılırken biz işyerlerimizin su basacağını söyledik. Bize bir şey olmaz diyerek gittiler. Dükkanı yaklaşık 10 sefer su bastı. Yetkililere söyledik, Fen İşleri Müdürlüğüne söyledik. Bugün sabah yine söyledik. Hiç ilgilenen yok. Belediye Başkanı telefona bakmıyor. Her yağmur yağdığında huzursuzuz, gece 12’de 1’de dükkana kontrol amaçlı geliyoruz. Bu devamlı böyle, gereğinin yapılmasını rica ediyorum.” Dedi.


saganak-yagis-sonrasi-ev-ve-isyerlerini-su-basti-(1).jpgsaganak-yagis-sonrasi-ev-ve-isyerlerini-su-basti-(2).jpgsaganak-yagis-sonrasi-ev-ve-isyerlerini-su-basti-(3).jpgsaganak-yagis-sonrasi-ev-ve-isyerlerini-su-basti-(4).jpgsaganak-yagis-sonrasi-ev-ve-isyerlerini-su-basti-(5).jpgsaganak-yagis-sonrasi-ev-ve-isyerlerini-su-basti-(7).jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber