Sağanak Yağış Mahsur Bıraktı

Sağanak Yağış Mahsur Bıraktı
Çarşamba ilçesi Gülören Mahallesinde yağan sağanak yağış köprüyü yıktı. Yıkılma esnasında köprüden geçen bir araç ve içindeki 3 kişi son anda kurtuldu

Önceki akşam Samsun genelinde etkisini göstermeye başlayan ve Gülören Mahallesi’nden geçen Abdal Deresi’nin su seviyesini yükselten sağanak yağış Karakaya, Konukluk ve Bazlamaç mahallelerine bağlantısı olan geçici köprüyü yıktı.

saganak-yagis-mahsur-birakti--(6).jpg
Yağan yağmurla yükselen su seviyesinin içinde kalan bir yolcu minibüsü son anda kurtulurken daha sonra aynı yerden geçen İsa Çelik (50) idaresindeki 06 AF 3717 plakalı araç geçici köprünün çökmesiyle altında bulunan menfez üstünde asılı kaldı. Sel sularının içinde kalan araç sürücüsü İsa Çelik(50), eşi Makbule Çelik (49) ve bir bayan çevrede bulunan vatandaşlardan Arif Samancı’nın da yardımıyla sudan çıkartılarak kurtarıldı.

saganak-yagis-mahsur-birakti--(1).jpg

Daha sonra aracı kurtarmaya çalışan araç sahibi İsa Çelik ve vatandaşlar çevreden buldukları traktöre bir halatla aracı bağlarken olay yerine gelen kepçe ile suyun akış yönü değiştirilerek aracın sel sularına kapılmasını engellediler.

Sabah saat 09.30 sıralarında meydana gelen olayda saat: 15.00’a kadar yetkililere bilgi verilmesi sonucunda olay yerine getirilen vinç yardımıyla araç sudan çıkartıldı. Çıkartılma esnasında bir şahıs vincin ucuna çıkarak aracın üzerine indikten sel sularının ortasında aracın içine girerek aracı vince bağladı. Daha sonra yeniden vincin ucuna sarılan şahıs tehlikeli bir şekilde araçla birlikte kaldırılarak kurtarıldı.

Olayın tanığı olduğunu belirten Gülören Mahallesi sakini Seyfettin Korkmaz, “Mahallemizde bulunan bu köprü geçtiğimiz haftalarda yağan kar yağışının ardından büyük hasar almıştı. Büyükşehir ekipleri müdahale için 3 ay önce çalışma başlatmıştı. Köprüyü ulaşıma açılmıştı. Dün geceden bu yana yağan sağanak yağış Abdal Deresi’nde ki su seviyesini yükseltti. Köprüden geçen arabanın mahsur kaldığını gördük. Hemen Büyükşehir’i ve Jandarma’yı aradık. Aracın suya kapılmaması için traktörle aracın arasına halat bağladık.” Dedi.

Köprünün yıkılma esnasına şahit olduğunu söyleyen Bahattin Korkmaz ise, “Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri burada geçici olmak üzere bu köprüyü yapmıştı. Ardından köprünün yapımı için çalışmalarını sürdürmüştü. Geçen haftalarda yağan kar yağışı köprüye büyük hasar vermişti fakat ucuz atlatmıştık. Bugünde yağan yağmur köprüyü yıktı. Allah’tan can kaybı olmadı. Yetkililerden bu sorunu bir an önce çözmelerini istiyoruz.” Dedi.
HABER: Nuri ŞEKER – Kenan GÜN
saganak-yagis-mahsur-birakti--(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber