Sağanak Yağış, Su Baskınlarına Sebep Oldu

Sağanak Yağış, Su Baskınlarına Sebep Oldu
Samsun’da yaklaşık 20 dakika yağan şiddetli yağmur nedeniyle bazı binaların bodrum katlarını su bastı

 

Temmuz ayında yaşanan selde 5 kişinin hayatını kaybettiği Canik ilçesinin Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yer alan 450 haneli TOKİ Kuzey Yıldızı konutları çevresindeki istinat duvarı, yağış nedeniyle yıkıldı. Bazı binaların bodrum katlarını su bastı. Vatandaşlar, evlerini boşaltarak apartman girişlerine sığındı. Suları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalışan vatandaşlar, olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplere tepki gösterdi. Ardından ekiplerinin yardımıyla su tahliyesi yapıldı.
Bölge sakinlerinden İsmet Öztürk, “Biz burada büyük felaket yaşadık. Burada canlar kayboldu. Burası devlet gözetimi altındaysa bu kadar insanların sıkıntılarını gelip birebir yaşasınlar. Ben evime yerleşeli daha 15 gün oldu. Binlerce lira para verdim. Yetkililere sesleniyorum, lütfen kimse buranın sorumlusu gelsin, ilgilensin. Bize bu daireler bedava dağıtılmadı. Bu daireleri biz paralarımızla aldık. Bu alt yapı sorunu acilen çözülmelidir” dedi.
Sağanak yağmur, Atakum ilçesinde bazı evlerin bodrumlarının sular altında kalmasına yol açtı. Mimarsinan Mahallesi 165. Sokak sakinleri, her yağmurda evlerini su bastığını belirterek, yetkililerden yardım istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel