KARA AĞAÇ DİZİSİNİN OYUNCUSU HABER EXPRES TV'YE KONUŞTU!

KARA AĞAÇ  DİZİSİNİN OYUNCUSU HABER EXPRES TV'YE KONUŞTU!
Bu Haftaki röportajımızda yolumuz dizi, reklam ve müzik sektöründen tanıdığımız değerli sanatçımız Ayşe ÜNLÜ ile kesişti

Dizi, reklam ve müzik sektöründen tanıdığımız değerli sanatçımız Ayşe ÜNLÜ ile kesişti yolumuz bu haftaki röportajımızda. Kendisi sıcakkanlı, naif bir hanımefendi. Söyleşimizde onu daha yakından tanıma fırsatı buldum. Sorularımı içtenlikle yanıtladı. Kendisi hakkında merak edilenleri konuştuk. Siz de kendisini yakından tanımak istiyorsanız buyurun röportajımıza.

Remzi ÖZKAN: Değerli hocam, röportajımızın başlangıcında kendinizi kısaca tanıtır mısınız lütfen?

Ayşe ÜNLÜ: Merhaba. Ben Ayşe Ünlü.

1980 Kayseri doğumluyum. İlk, orta, lise öğrenimimi Kayseri’de tamamladım.1998 yılında evlendim ve farklı kurslara giderek kendimi geliştirmeye başladım. (Kuaförlük, dikiş, nakış, el sanatları, tel kırma, boyama, saz…). 2008 yılında üniversiteyi kazanarak Erciyes Üniversitesi Süt ve Ürünleri bölümünü, 2010 yılında da Gıda Teknolojisi bölümünü bitirdim. Evliliğimin 10.yılında iki kızım oldu.

Remzi ÖZKAN:Şarkı söylemek sizin için nasıl bir duygu? Şarkı söylemeye nasıl karar verdiniz?

Ayşe ÜNLÜ: Şarkı söylemek yaşanmışlıkların ve yaşanmamışlıkların duygu olarak dışa vurumudur.

"Bitmeyen Masal" adlı deneme yazımdan bir dizeyle cevap vereyim buna.

"Bitmeyen bir masal, bitmeyecek bir aşktır dillere destan, seni anlayan, anlam katandır yaşanmışlıklarına ya da yaşanmamışlıklarına."

Farklı dallardan sonra sesimi ve kendimi keşfederek sanat yoluna adım attım. İşe, konservatuar Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarında korist ve solist olarak başladım. Belediyenin çekmiş olduğu bir klipte solist olarak görev aldım. Tiyatro ve Şan eğitimi de alarak yoluma devam etmeye başladım.

Dergilerde yayınlanmış şiirlerim ve "40’ından sonra", "Değişmek", "Bitmeyen Masal" adlı deneme yazılarım var. Oyuncu olarak katıldığım sinema filmi, dizi, tanıtım filmi, tiyatro oyunu ve reklam projeleri oldu. Santı çok yönlü yaşamayı seviyorum.Fakat şarkı söylemenin yeri bende her zaman ayrıdır. O yüzden bu yolda olmam gerektiğine karar verdim.

Remzi ÖZKAN: Hayaller hayatlar şarkısının hikâyesini paylaşır mısınız? Nasıl doğdu, hangi aşamalardan geçti, neler yasandı piyasaya çıkıncaya kadar?

Ayşe ÜNLÜ: Kalbim ne kadar sanat için çarpıyorsa da sonuçta bir ev hanımı ve en önemlisi de anneyim. Yine evde rutin işleri yaptığım bir günde ütü yaparken aklıma bir anda gelen dizeleri bir kenara yazarak bir gün besteleyip klip çıkarmanın hayalini kurmaya başladım. İlk başlarda sadece bir hayaldi. İmkânsız olarak düşündüm fakat "neden olmasın?" sorusunu kendime sorana kadar...ve harekete geçmem gerektiğini düşünerek araştırmaya başladım. Bazı şeyler sadece hayâl olarak kalmamalı, hayata geçmeli. Siz bir şeye karar verdiğinizde hayat, sizi ona yöneltecek şeyleri karşınıza çıkarıyor. Yapım şirketiyle karşılaşıp anlaşarak stüdyoya girdim. Artık hayallerime bir adım atmıştım ve hayalimi hayatıma adapte edebildiğimi düşünerek, şarkının adını da "Hayaller&Hayatlar” olarak isimlendirmek istedim.

Remzi ÖZKAN: Piyasa şartları ve dijitalleşmeyle beraber albüm yapan kalmadı da tek parçalık single çıkarmaya heveslenen yeni sesler, müzik piyasasında nelere dikkat etmeli? Sadece bir şarkı çıkarıp, o şarkıya klip çekip kenara çekilmek yeterli olur mu? Gelecek adına bundan sonraki aşamalarda neler bekliyor sanatçı adaylarını?

Ayşe ÜNLÜ:Single çıkarmak isteyen yeni sesler, önce çıkaracağı şarkıya, yapım şirketine ve pr. çalışmalarına özen göstermelidir. Çünkü maalesef bu piyasada sadece ses güzelliği veya güzel şarkı olması yeterli değil. Bu yüzden yeni başlayanların bu yolda yürümek yerine koşması gerektiğini düşünüyorum. Sürekli yeni projeler üretmeli ve hedef kitlesini oluşturmak için doğru çalışmalar yapmalıdır. Çünkü olduğun yerde durarak, olmak istediğin yere varamıyorsun. Tabi ki bu da imkânlar dahilinde oluyor maalesef. Bunun içinde sizi ileriye götürebilecek doğru insanlarla karşılaşmak ve çalışmak ancak bu yolda başarılı olmayı ve ilerleyebilmeyi getirebilir. Yoksa olduğunuz yerde kalıp hüsrana uğramanız kaçınılmaz olur.

Remzi ÖZKAN: İlk şarkınız piyasaya çıktığında neler hissettiniz?

Ayşe ÜNLÜ: İlk şarkım piyasaya çıktığında hayallerimi gerçekleştirebilmenin gurur ve mutluluğunu duydum. Çünkü bir şey üretip insanların beğenisine sunmak, çok özel bir şey benim için. En önemlisi de bir ev hanımı olarak pek çoğunun imkânsız olarak gördüğü bir şeyi başarabilmenin mutluluk ve gururunu yaşadım. Hiçbir şeyin imkânsız olmadığını, istedikten sonra neler yapabileceğini ortaya çıkarıp, bunu gösterebilmenin mutluluğunu yaşadım.

Remzi ÖZKAN: Tercihiniz neden pop müzik oldu? Gelecekte tarz değişikliği gelebilir mi sizden?

Ayşe ÜNLÜ: İlk şarkım slow popa daha uygun olduğu için o kategoride çıktı. Fakat henüz yapmak istediklerimin çok başındayım. İleriye yönelik farklı düşüncelerim ve yapmak iste-diklerim var.Bunları hayata geçirebilmek için gerekli uygun şartların oluşması gerekiyor.

Remzi ÖZKAN: Özellikle sanat camiasına girdikten sonra müziğe bakış açınız değişti mi? Türkiye’de müzik sektörünün geleceğini siz nasıl görüyorsunuz?

Ayşe ÜNLÜ:Müzik dünyası büyük bir derya ve herkes kendine bu koca deryada yer bulmaya çalışıyor. Bazı sanatçılar hak ettiği yerlere gelemiyor ve maalesef imkânlar ölçüsünde takılıp kalıyor. Fakat müzik öyle bir şey ki içine bir kere girdiğinizde, başka bir şeye yönelmek yerine

bu dalda daha neler yapabileceğinizi düşünmeye başlıyorsunuz. İlerlemek için sürekli mücadele edebileceğiniz bir tutku haline dönüşüyor müzik.

Remzi ÖZKAN: Müzik dünyasında kadınlar mı erkekler mi daha şanslı size göre?

Ayşe ÜNLÜ:Aslında müzik dünyasında doğru yerde, doğru projede, doğru zamanda ve doğru insanlarla olunduğu zaman başarı kaçınılmazdır ve bunlara sahip olan herkes şanslıdır.

Remzi ÖZKAN: Müzik dışında nelerle uğraşır Ayşe Ünlü?

Ayşe ÜNLÜ:1996 yılında yazmış olduğum şiirlerimi kitap olarak çıkartma hazırlığındayım. Onun dışında yeni şiirler, deneme yazıları ve şarkı sözü yazıyorum. Oyunculuk adına sinema filmi, dizi, reklam projelerinde yer aldım. Bunların yanı sıra yeni bir şarkı hazırlığındayım. Bu yolda ilerlemek istiyorsanız üretim şart.

Remzi ÖZKAN: Geleceğe dair plânlarınız nelerdir?

Ayşe ÜNLÜ: Karışık müziklerden oluşan bir albüm çıkartmak istiyorum ve her sanatçı gibi daha büyük kitlelere ulaşıp sanat yolunda başarılı bir şekilde ilerlemek istiyorum. Sanatı her alanıyla çok seven birisi olarak, sanatın her dalında var olmak istiyorum.

Remzi ÖZKAN: Biraz müziğin dışına çıkalım isterseniz. Sizi zaman zaman dizi filmlerde ve reklamlarda da görüyoruz. Televizyon ekranlarına yabancı değilsiniz. Rol aldığınız diziler ya da reklam filmleri hangileridir?

Ayşe ÜNLÜ:

Cumhuriyet 100 yıl reklamı

Şafak vakti (sinema filmi)

Kapadokya tanıtım filmi

Safir (dizi film)

Kara Ağaç (dizi film)

Trendyol reklamı

Remzi ÖZKAN: En son çalışmanız bir reklam filmi ve projede megastar Tarkan’la rol aldınız. Reklam, sanırım yakın zamanda ekranlar da dönmeye başlayacaktır. Tarkan’la kamera karşısında olmak zor oldu mu sizin için?

Ayşe ÜNLÜ:Evet şarkılarını yıllarca dinlediğimiz, birçok kişinin hayali olan bir şeyi yaşamak çok heyecan vericiydi benim için. Tarkan samimi, mütevazı ve çok sıcakkanlı bir insan. Ülkemizin yetiştirdiği birmegastarla böyle bir projede olmaktan dolayı onur ve gurur duydum kendi adıma. Bir kadının istediğinde, ev hanımı dahi olsa neler başarabileceğini bir kere daha ispatlamış olmaktan mutluluk duydum. Keyifli ve başlangıçta heyecan veren bir çalışmaydı. Fakat zorluk yaşadım diyemem. Çünkü ufak tefek heyecanlar olmazsa işinizi şevkle yapamazsınız. Biraz heyecan, insanı motive eden bir unsur aslında.

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir