Sadi Celil Cengiz'le kısa söyleşi: "Kim o ile devam"

Sadi Celil Cengizle kısa söyleşi: Kim o ile devam
İşler Güçler isimli dizi ile Türkiye gündemine oturan ekibin içinde bulunan Çarşambalı sanatçı Sadi Celil Cengiz, ailesini görmek üzere geldiği Çarşamba'da Haber Expres Gazetesine merak edilenleri açıkladı. "Kim O" show programı ile sanat hayatına devam e

Haber Expres Gazetesi: Çarşambaya hoş geldiniz. Uzun bir aradan sonra Çarşamba’ya gelmek nasıl bir duygu? Nasıl tepkilerle karşılaşıyorsunuz Çarşamba da?

Sadi Celil Cengiz: Aslında çokta uzun olmadı diyebilirim. En son bayramda gelmiştim 5-6 ay civarında oldu. Güzel oluyor benim için Çarşamba’ya gelmek. Çarşambalılar beni televizyondan izledikleri için ve bir önceki projede Çarşamba kimliğimin oynadığım karakterde biraz ön planda olması nedeniyle seviyorlar.

Haber Expres Gazetesi: Peki Çarşambalı olarak ‘İşler Güçler’’ de başarılı bir ivme kazandınız ve tiyatroyu çok seviyorsunuz. Bu sevgi nerden beridir geliyor?

Sadi Celil Cengiz: Bilmiyorum neden bu kadar sevdiğimi. Ama Lise yıllarından beri geliyor tiyatro sevgisi. 6 yıl ara verdikten sonra geçen yıl İşler Güçler dizisinde Ahmet Kural, Murat Cemcir'le birlikte rol aldım. Şimdi ise İstanbul Tiyatro Festivaline yeni bir oyuna hazırlıyoruz.

Haber Expres Gazetesi: İşler Güçler de 40 bölüm tamamlandı daha sonra devam etmedi. Bunu hangi nedene bağlıyorsunuz? Tutulmadı mı yoksa başka bir nedeni var mı sizce? Birde ‘’Kim O’da ki ‘’performansla, İşler Güçler dizisinde ki performansı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sadi Celil Cengiz: İşler Güçler dizisi gerçekten de gayet iyiydi ve proje hikâyesi bir sezonluktu. O yüzden bizde tadında final yaparak bıraktık. Dizi öncesinde o üçlünün birleşme, ayrılma gibi bir durum yoktu. Zaten ayrılmamızda özel bir neden de yok. Herkes her projede çıkış yapabilir. Biz halen Ahmet Kural’la çok sıkı görüşüyoruz ve kesinlikle bir sıkıntımız yok. İki projeyi öncelikle seyirci değerlendirir, biz değerlendirirsek ikisinin de mizacı ayrı temaları var. Televizyonda iş yapıyorsanız farklı farklı işler yapabilirsiniz. Her programın alıcısı, izleyici grubu farklıdır. Ben bir kıyaslama yapamam, ben ekmeğimin peşindeyim. Şuan başka bir film projemiz yok, halen üstünde çalıştığımız bir tiyatro oyunumuz var. Bu oyun 27-28 Mayısta İstanbul Tiyatro Festivalin de oynayacağız. Bulut Tiyatronun oyunu, Ebru Nihanın yazdığı ‘’Hayvanlar’’ isimli 4 kişilik bir oyundur. Bunun haricinde bir proje yok. Çarşamba karakteri sadece bu oyuna has bir karakterdir. Diğer oyunlarımızda böyle bir karakter yok.

Haber Expres Gazetesi: Sizin bir hedefiniz var mı? Bu projelerde İşler Güçler de Ahmet Kural her karaktere girebilen bir oyuncuydu. Rolden role değişebilen bir yapıdaydı. Ama siz onlara nazaran biraz daha dışta kalmış, bir karakter hissi mi verildi. Buna katılıyor musunuz? Bu yapıdan gelen bir şey mi?

Sadi Celil Cengiz: Bana göre Ahmet Kural çok yetenekli bir oyuncu. Türkiye’nin yetiştirdiği nadir oyunculardan, onunla çalışmak keyif verici bir şeydi. Yapı meselesi veya tam aksine rol gereği. Ayrıca dışarıda kalmış veya farklı bir ortam gibi algılandığına inanmıyorum. Aksine dizi de bizler de çok sevildik. Dedim ya her projenin karakteri farklıdır. Bu fark vardı o dizi de. Ama şu anda yaptığımız projemizde de aynı kişiyim ama izleyiciler çok beğeniyor ve ilgi ile izleniyoruz. Ben mutluyum ve ilgiden memnunum. Farklı veya ayrılma gibi bir konu kesinlikle yok...

Çarşambalı hem şehrilerime gösterdikleri ilgi nedeni ile hepsine teşekkür ediyorum. Son olarak bütün Çarşambalıları selamlıyor, 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum.

img_1718.jpg

Haber - Foto: Sezer ÇOBAN - Sema Nur KOÇAKER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber