Şaban Sevinç: ‘Köylülerle el ele Sarayı yıkacağız’

Şaban Sevinç: ‘Köylülerle el ele Sarayı yıkacağız’
Halk TV’nin özgür sesinin arkasındaki isim Halk TV Genel Müdürü ve CHP Samsun Milletvekili A.Adayı Şaban Sevinç gazetemize konuştu.

7 Haziran seçimleri yaklaşırken,oldukça heyecanlı ve kararlı gördüğümüz Şaban SEVİNÇ ile projelerini ve Samsun’u konuştuk.


‘’O kadar çok ters giden şey var ki, 7 Haziran’ı iple çekiyorum.’’

-Sayın Sevinç; Daha önce siyasete neden girdiğinizi konuşmuştuk. Seçime yaklaşırken, dilerseniz projelerinizi konuşalım.

Öncelikle sorunları doğru tespit etmek lazım. Türkiye geçtiğimiz dönemde ciddi anlamda işsizliğin arttığı,yoksulluğun zirvede olduğu,çiftçinin,memurun,işçinin ezildiği bir ülke haline geldi. Bir yandan sistemli yoksullaşırken bir yandan da Atatürk ilkelerinden sistemli bir şekilde uzaklaşıldı. Eğitim sistemimiz yapboz gibi her dönem değişti.Çocuklarımız katledilmeye başlandı devlet gücüyle. Her gün bir cinnet,cinayet,tecavüz haberi mutlaka gazetelerde var.  Adeta demokrasi devletinden polis devletine doğru bir geçiş dönemi yaşıyoruz.  O kadar çok ters giden şey var ki, 7 Haziranı iple çekiyorum.

‘’Köylerimizi iktidarın acımasız ellerinden kurtaracağız.’'

-Sizi çok kararlı ve heyecanlı görüyorum. Fakat Samsun’da CHP’nin oy oranı ortada. Nasıl Başaracaksınız?

,.20150328103147.jpg

Halk TV ile İktidarın, kara propaganda aracı havuz medyasını nasıl etkisizleştirdiysek, tüm baskılara rağmen nasıl mücadele ettiysek, nasıl halkın sesini özgürce ekranlara taşıdıysak, 7 Haziran’da da köylü kardeşlerimizi arkamıza alarak, bu faşizmi köylerin mezarlığına gömeceğiz.

Köy köy geziyorum aylardır. Köylümüz perişan, köylümüz yoksullaştırılmış, köylümüzle el ele başaracağız. 7 Haziran’da Samsun’da köylü devrimi yapacağız. Köylerimizi iktidarın acımasız ellerinden kurtaracağız.. Vahdettin’in Meclisi Mebusan’ı ile Mustafa Kemal’in Millet Meclisi karşı karşıya, Kuva-i Milliye ruhuyla yeniden Samsun’dan başaracağız.

1.20150328103200.jpg

-Bu seçimi neden bir milat olarak görüyorsunuz?

Bir milat olarak görüyorum çünkü tarihin tekerrür etmesine bir örnek yaşıyoruz bu seçimde. 7 Haziran’da ya Saray Meclisi oluşacak ya da Millet Meclisi. Türkiye bugün de tıpkı daha önce olduğu gibi İngiliz mandasını savunan Vahdettin’in Meclisi Mebusan’ı ile Kurtuluş Savaşını yapan Mustafa Kemal’in Millet Meclisi gibi bir seçenekle karşı karşıya.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’undan yeniden kurtuluş meşalesini yaktık. Başaracağız. Köylü kardeşlerimizle,işçimizle başaracağız,memurumuzla,emeklimizle başaracağız. Samsun’un yüreği vatan sevgisiyle atan   Chp örgütleriyle başaracağız. Kuva-i Milliye ruhuyla yeniden Samsun’dan başaracağız…

‘’Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Samsun’una yakışan neyse onu yapmaya devam edeceğim.’’

-Halk TV’de ki başarılarınızla Samsun’a da enerji getirdiniz. Seçimden sonrada aynı mücadeleyi görebilecek miyiz?

2.20150328103222.jpg

Siyasete mecliste odamda oturmak için girmedim. Samsun’u CHP’nin kalesi yapmak için girdim. İktidarın faşist uygulamalarına dur demek için girdim. Köylü kardeşimin yüzünü güldürmek için girdim. İşsiz gençlerimize iş bulmak için girdim. Ben yaptığım tüm işlerde,gereken neyse hakkını vererek yaptım. Gerek RTÜK üyesi olduğum dönemde,gerekse Halk TV’de sonuna kadar hiç korkmadan yılmadan mücadele ettim,etmeye devam ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’una yakışan neyse onu yapmaya devam edeceğim.

546,.jpg
HABER MERKEZİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber