SAATHANE ESNAFI DEMİRTAŞ’TAN DESTEK İSTEDİ

SAATHANE ESNAFI DEMİRTAŞ’TAN DESTEK İSTEDİ
Saathane Meydanı esnafı, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'tan Saathane Meydanı Projesi için destek istedi.


Düzenledikleri kahvaltıda Başkan Necattin Demirtaş'ı ağırlayan Saathane Meydanı esnafı, Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 bin 900 m2'lik alanda uygulanacak Saathane Meydanı Projesi'nin tarihi dokuyu ortadan kaldıracağını iddia etti.
“Saathane Meydanı Yıkılmasın, Restore Edilsin” sloganlı bir imza kampanyası düzenlediklerini anlatan esnaf, Saathane çarşısının şehrin 300 yıllık tarihini yansıttığını belirtti. Saathane bölgesini yok olmaktan korumak için bölge esnafının 2 yıldır ciddi bir uğraş içinde olduğunu dile getiren esnaf Ümit Ayla, "Saathane Yok Edilmesin, Restore Edilsin, imza kampanyasına vatandaşlardan ve yöneticilerimizden destek istiyoruz” dedi.

DEMİRTAŞ, ESNAFIN SÖZCÜSÜ OLACAK
Kahvaltıda esnafların taleplerini dinleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Sizin istek ve taleplerinizi Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'a ileterek konunun takipçisi olacağım. Tarihi dokunun korunarak Samsun için önemli bir merkez olan tarihi Saathane Meydanı'nda yapılacak olan çalışmanın esnafı mağdur etmeyecek şekilde yapılması konusunda destek vereceğim” diye konuştu.
Samsun'un en eski ticaret merkezlerini bünyesinde bulunduran İlkadım ilçesinde çarşıların tarihi dokusuna sahip çıkılarak geleceğe taşınması gerektiğinin altını çizen Necattin Demirtaş, "Samsunlu esnaflarımız tüketim kültürü içersinde sayısı her geçen gün artan AVM'ler karşısında ezilmektedir. Küçük esnaflarımız, bu büyük alışveriş merkezleri karşısında rekabet edemedikçe kepenk kapatmak durumunda kalıyor. Esnafımız ekonominin omurgasını oluşturmaktadır. Ekonominin omurgasını oluşturan esnafımıza sahip çıkmalıyız. Esnafımızı ayakta tutarak tarihi dokuyu bozmadan aslına uygun bir şekilde yapılacak olan restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarıyla çarşılarımıza yeni bir yüz ve vizyon kazandırmalıyız" diye konuştu.
untitled-2.20130708135741.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel