Saadet Partisinden Çelikleşme Toplantısı

Saadet Partisinden Çelikleşme Toplantısı
Saadet Partisi 13 Ekim Cumartesi günü Ankara Pursaklar’da düzenlediği İl ve ilçe başkanları toplantısında partinin geleceğine dair önemli kararlar alındı.

 

Saadet Partisi il ve ilçe başkanlarına yönelik Ankara Pursaklar’da çelikleşme toplantısı yaptı. Pursaklar’da yapılan toplantının ana gündem maddesini Saadet Partisinin 1989 yılında kazanmış olduğu seçim başarısı olurken partinin yine iktidarı ister bir haline gelebilmesi için il ve ilçe başkanlarından çelik bir zihniyette çalışması istendi.

Yapılan toplantının bir diğer önemli gündem maddesini partinin yerel seçimlerdeki hedefi oluşturdu. Yerel seçimlerde partinin yeniden 1989 yılındaki başarılı günlerine dönmesi için bir adım olarak gören Saadet partisi kurmayları yerel seçimlerde partinin önüne büyük bir hedef koyarak en az 5’i Büyükşehir belediyesi olmak koşulu ile 80’e yakın belediyeyi kazanmak istediklerini vurguladılar.

Çelikleşme Balığında sunulan toplantıda partililere gösterilen bazı örnekler ise dikkat çekiciydi bu örneklerden, Adana Kozan ilçe başkanın Milli gazeteyi kendisinin dağıttığı, bir diğer örnekte ise Rize’nin Ardeşen İlçesinde satılan Milli gazete rakamlarının 420’i aştığı vurgulandı.

Saadet Partisinin önemli simalarından Fatih Erbakan’ın salona girişi ise tam anlamıyla coşkunun doruğa çıktığı andı. Fatih Erbakan salona ayakta alkışlanarak girerken salon alkış sesleri ile inledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ında il ve ilçe yöneticilerine hitaben uzun bir konuşma yaptığı toplantıda Kamalak, “Bundan tam 43 yıl önce çıktığımız bu onurlu yolda, aynı şevk aynı inanç ve aynı kararlılıkta yürüyoruz. Ant olsun ki önümüze mezar taşımızı koysalar bir an bile tereddüt etmeden yürümeye devam edeceğiz. Milletimiz sorunların çözüm adresinin Saadet partisinde olduğunu biliyor. Milletimizin bütün fertleri bu gerçeği açık kalplilikle ifade ediyor. Sağcısı solcusu, muhafazakarı, liberali, Kürdü, Türkü hepsi milli görüşün bu ülke için yatığı hizmetlerin farkındadır çünkü milli görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisi bu milletin özüdür, tarihidir, kendisidir. Saadet Partisi bu milletin vicdanıdır. İnşallah 2013 yılında yapılacak yerel seçimler yaşanabilir bir Türkiye için yeni bir başlangıç olacaktır. Çünkü milletimiz milli görüş belediyeciliğini özlemiştir. Milli Görüş Belediyelerinde gerçekleştirilen efsanevi hizmetleri hala özlemle anmakta ve sabırsızlıkla beklemektedir” dedi

Dış politika konusunda da açıklamada bulunan Kamalak, “Dış politika da AK Parti rotasını kaybetmiş gemiye dönmüştür. Bir oraya bir buraya savrulmakta ne yapacağını bilmez halde yalpalamaktadır. Dış politikada geldiği nokta bunun somut göstergesidir. “Komşularla sıfır sorun” diye çıktıkları yolda maalesef düşman olmadığımız komşu kalmamıştır. Ülkeyi Suriye ile savaşın eşiğine getirmişlerdir. Elbette zulmün her çeşidine karşıyız. Elbette Suriye’de akan kanın bir an evvel durmasını istiyoruz” diyerek devam ettiği açıklamasının devamında NATO ile ilgili de açıklamada bulunan Kamalak, “Türkiye NATO ile olan İlişkilerini mutlaka gözden geçirmelidir. Çünkü NATO, Küresel Emperyalizmin silahlı gücü haline gelmiştir. Yine çünkü NATO kendisi için İslam’ı düşman olarak kabul etmiştir” dedi

Terör konusunda da önemli açıklamalarda bulunarak Kamalak AK partiyi Eleştirerek, “Ülkemizin önemli meselelerinden biri de terör meselesidir. Maalesef Ak Parti İktidarı tıpkı dış politikada olduğu gibi bu konuda da rotasını kaybetmiştir. Ne yapacağını bilmez haldeler. Terörle mücadele edip halkla müzakere etmesi gerekirken, tam tersine terörle müzakere edip halkla mücadele etmeye başlamıştır. Konu yanlış zeminde yanlış üslupla ve yanlış taraflarla tartışılmaktadır” dedi.

Kamalak yaptığı konuşmanın son bölümünde ise, “Değerli kardeşlerim bir teşbihin taneleri gibi dağılmış olan İslam Ülkelerini bir araya getirip İslam Birliğini kurma görevi bu şanslı görev sizlere Milli Görüşe düşmektedir. Bu maksatla burada toplanmış bulunuyoruz. Sizlerin gayreti ve Allah’ın yardımı ile İslam birliği hiç şüphesiz ki elbette kurulacaktır. Bizim amacımız insanlığın bir an önce adil bir düzene huzura kavuşmalarını sağlamaktır. Bu maksatla İslam birliği için il il, ilçe ilçe, belde belde dolaşın bütün köylerimizi ziyaret edin; Hasanlara, Hüseyinlere, Ayşelere, Fatmalara, dağdaki çoban kardeşime benim de selamımı iletin, “İslam Birliğini kurmak için mazlumların göz yaşlarını silmek için geldim” deyiniz” Diyerek sözlerine son verdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel