Ruslar ÇTSO'da: Çarşamba'ya hayran kaldık

Ruslar ÇTSOda: Çarşambaya hayran kaldık
Bir süredir Samsun' da bir dizi ziyaretlerde bulunan Rus gazetecileri Çarşamba TSO Başkanı Yılmaz, makamında kabul etti. Heyetle görüşen Yılmaz, gıda sektöründe sanayileşmenin önemine vurgu yaptı. Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise karşı kıyıyla

Samsun’a bir dizi inceleme ve bilgi alış verişi için gelen Rus ekonomi gazetecileri Alexander Karhchenko ve Nina Alhınosova ÇTSO’yu da ziyaret etti. Ziyarete Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör katılırken görüşmenin ana gündemini Çarşamba’nın gıda sektörü konusundaki girişimleri gündeme geldi.

2006-2007 yılında Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör'ün de katıldığı gezide gıda alanında hangi ürünlerin hangi kalite standartlarında Rusya pazarına girebileceği noktasında araştırmalar yaptıklarını belirten ÇTSO Başkanı Yılmaz, “Çarşamba Ziraat Odası ile koordineli olarak kalite standartlarımızı Rus pazarına uygun hale getiriyoruz” dedi.

Ayrıca gıdanın işlenerek katma değeri yüksek bir şekilde de değerlendirmek istediklerini söyleyen Yılmaz, bunu yapabilmek için Çarşamba’da bir gıda ihtisas organize sanayi bölgesi için girişimlerinin olduğunu ifade etti. Çarşamba’nın gıda konusunda Türkiye’de iddialı bir konumda olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Güngör, “Gıdanın işlenmesi ve katma değerinin artması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Şu an Avrupa’nın en büyük kivi bahçesine sahibiz ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.” dedi.

Ziyaret sırasında ABD, AB ve Rusya ilişkileri de gündeme getirilirken Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Rusya’ya uygulanan ambargoyu talihsizlik olarak nitelendirmesi dikkat çekti. Çarşamba hakkında aldıkları bilgiler karşısında etkilenen misafir gazeteciler, Çarşamba fındığını ve kıvratmasını tattı, balık yediler. Samsun’u gezdikten sonra gerçek Türkiye’yi tanıdığını söyleyen ve bunu sosyal medyada bir Samsun fotoğrafıyla paylaştığını belirten Ahılosonova, gelen yorumlardan birinde “Türk insanı çok çalışkan” ifadelerini yazarken asıl yazdığı yorumunda, "Biz Türkiye'yi ve Türkleri hiç tanımıyormuşuz. Türkiye Antalya'dan ibaret değilmiş. Türkiye' de bir de Samsun varmış" yazdığını söylemesi dikkat çekti.

HABER-FOTO: Nuri Oğuzhan ŞEKER- Kenan GÜN

jukilosps.jpg

zsdg.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber