Rus savaş uçağını Diyarbakır’dan kalkan F-16’lar vurdu

Rus savaş uçağını Diyarbakır’dan kalkan F-16’lar vurdu
Suriye sınırında ihlal yapan ve uyarılara aldırış etmeyerek 17 saniye boyunca ihlalini sürdüren SU 24 tipi Rus uçağının Diyarbakır’dan havalanan F-16’lar tarafından vurulduğu belirtildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Ortadoğu’ya bakan en kapsamlı ve gözde üslerinden olan Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nden havalanan savaş uçaklarının sürekli olarak Suriye sınırını kontrol altında tuttuğunu dile getiren askeri kaynaklar, 5 dakika boyunca 10 defa uyarılan Rus savaş uçağının ihlalini sürdürdüğü gerekçesiyle vurulduğunu dile getirdi. Askeri kaynaklar, Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nden havalanan 4 adet F-16 savaş uçağının Suriye sınırında sürekli olarak kontrol sağladığını belirtti. Üst düzey bir askeri yetkiliden edinilen bilgiye göre, Rus uçağının hava ihlali yaptığı sırada bölgeye yakın 2, F-16 tarafından takibe alındığı ve 5 dakika arayla 10 defa uyarıldığı kaydedildi. Askeri yetkililer uyarılara aldırış etmeyen ve 17 saniye boyunca Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının angajman kuralları gereği Türk hava sahasında vurulduğunu dile getirdi. Rus uçağını havada vuran F-16 savaş uçaklarının görevlerini tamamladıktan sonra sorunsuz bir şekilde Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’ne iniş yaptığı bildirildi.

Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri de, "24 Kasım 2015 tarihinde saat 09.20 civarında Hatay Yayladağı bölgesinde Türk hava sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak beş dakika içerisinde 10 kez ikaz edilmesine rağmen Türk hava sahasını ihlal etmiştir. Söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde 24 Kasım 2015 saat 09.24’te bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur” açıklamasında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Asayiş