ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

RÖPÖRTAJ VE BENİM GÖRÜŞÜM

RÖPÖRTAJ VE BENİM GÖRÜŞÜM

Çarşamba sporun yeni hocası BESİM DURMUŞ Hocanın, Samsun' da yayımlanan yerel bir gazetede ki beyanını okudum.

Düşünceleri, fikirleri, ideali, çok güzel yıllardır benimde savunduğum tezlerden ama hocanın 3yıllık planı, tutar mı ,tutmaz mı bunu da analiz etmek gerekir.

Sayın hocam Samsun’lu olup Çarşamba’daki futbol anlayışından uzak olduğunu söyleyeyim. Hocam ne tanıdığı ve hiçbir şey bilmediği için kesin ve net bir fikre sahip görünüyor. Ama zamanla yanılacak ve hata yaptığını anlayacaktır. Belki bu yazımı okursa bu adam ne demek, ne anlatmak istiyor diyecektir.

Biz yıllardır bu takımı ve yöneticilerini bilir ve takip ederiz. Bazen över, bazen de eleştiririz. Hocam hiç sordunuz mu da alt yapınız var mı, yok mu sizin bu takımda top oynayacak çocuğunuz var mı diye. Sanmıyorum ki sormadınız birileri gel dedi geldiniz hoş geldiniz ama boş geldiniz demek istemiyorum.

Çünkü siz Çarşambasporun sadece medyadan yada eş dosttan takip etmiştirsiniz. Hocam sizin kalitenize sözümüz yok ama gün gelip sizi de harcayacaklardır. Hatta sizi buraya getirenler diyorum, bir önceki yönetimde sizin gibi üç beş yıllık projeyle geldi bir geldi pir gitti. Burada adam harcamalar kolay olur ben size sadece gardınızı alın derim. Bizim buralarda hocaya beş maç şans tanırlar, yoksa sizde gidenler arasındasınızdır.

Çarşambasporun başarısızlığının altında bir çok sebepler yatar, eğer bir gün karşılaşırsak sizi anlatırız. Biz yerel gazeteciler bunları yıllardır anlatmışızdır. Ama burnu havadakiler hep kendi bildiklerini okumuşlardır ve hep yıllardır aynı senaryo oynanmaktadır.

Samsun gazetesindeki röportajı samimi olduğunu gördüm ama yanılacağını söylemek zorundayım. BAL liginin statüsü farklıdır. Samsun ‘un üç takımı bulunur. Burada ne kadar para harcarsanız harcayın düşme ihtimaliniz kuvvetlidir.

Burada has olan şampiyon olmak mı yoksa kurtarmaktır ben size bir örnek vereyim. Yeni Amasya spor her yıl trilyonlar harcıyor ama 3. lige çıkamıyor.Bu sezon Erbaa spor 3.lige çıktı maliyeti 3-4 trilyon arasındadır.Peki sayın bizim idareci bu parayı ne harcar nede size harcatır. Kimse kimseyi kandırmasın size kendinizi harcatmayın diyorum.

Sizleri bazen yakinen bazen de uzaktan takip edeceğiz amacımız bağcıyı dövmek değildir, gerçekleri söylemektir. Hocanın gazeteye verdiği röportajla burasının arasında dağlar kadar fark vardır diyorum.

Çarşamba sporun alt yapısı yoktur. Bilbordlar da reklamı varsa da yoktur. Gizli kapaklı konuşmalar kulağımıza geldi eğer gerçekleşirse hoca geldiği gibi gider. Bugün yeşil ırmak sporun başarılı kadrosuna göz dikeceğine sen nerdeydin demez mi insan.

Sayın hocam bundan 4 sezon önce Çarşambasporun alt yapısı vardı. Zihniyetler çatışması sonucu lağv edilmiş bugünkü halini almıştır. Şimdi bu topçular 2. lig - 3. lig ve BAL'da top oynamaktadır. Bu anlattıklarımı sizde analiz ediniz araştırınız inşallah bu sezon başarılı olur. Çarşambasporu bir üst lige çıkarırsınız ümidini taşıyorum. Ama şunu da unutmayın eline pimi çekilmiş bir intihar bombacısı yada harcanmış bir hoca olmazsınız ümidindeyim.

İnşallah biz yanılır ve yöneticiler haklı çıkar olurlar. Her şey gerçekleri görmek için, her şey Çarşamba spor için diyorum.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi