Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Romanlar ve Çarşamba gerçeği…

Romanlar ve Çarşamba gerçeği…

 Dün köşe yazımı yetiştiremedim. Uzun süredir o kadar yoğun ve o kadar sıkıntılı bir süreçten geçtik ki… Hakkımızda olmadık dedikodular, yalanlar, riyalar gündemden düşmedi. Şükürler olsun rabbime ki huzur ve rahat doluyum. Bizi bilen biliyor.

Bir Allah’a karşı korkum var, gerisi hikaye…

 ***    

Evet, bu gün Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’la gittiğimiz Roman mahallesinden birkaç kelam etmek istiyorum. Romanları ziyarete giden İlçe kaymakamı Caner Yıldız’la mahalleye girdiğim anda aklıma 2005 yılı geldi.

O günlerde Belediye Başkanlığına mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Dündar seçilmiş ve mahalleli öfkeliydi. Nedeni bir kere daha kendilerinin kaderlerine terk edilecekleri korkuları vardı. Bizler de sıkıntılarını dile getirmiştik.

O günlerde konuya duyarlılık gösteren Başkan Dündar ve dönemin İlçe Kaymakamı Nurettin Yücel, haberle birlikte mahallelileri ziyaret ederek ev sözü vermişlerdi.

Bu vatandaşlarımız baraka bile denilmeyecek kadar kötü, pislik içinde, tenekeler ve ağaç parçalarından tutuşturup yaptıkları evlerde, mahalle arasından akan kanalizasyon pisliklerinin arasında yaşamak zorundaydılar. Birkaç aile kendisini kurtarmaya yakın iş yapıyor ama diğerlerinin hiçbir mesleği olmadığı için geçimlerini dahi zor karşılıyorlardı. Hastalar en fazla pislik nedeni ile sıkıntı çekiyordu. Mahalle arasında ve sözüm ona evlerde gemeler cirit atıyordu.

Sonuç olarak bizim yaptığımız habere ve duyarlılık gösteren Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, eski Kaymakam Nurettin Yücel, SYDV Müdürü Tevfik Akın, eski Kızılay Başkanı Turan Pakgör gibi duyarlı çevreler konuya hassasiyet göstermişler ve çalışmalar başlatılmıştı. Kısa sürede başlanan konutlar yapılmış Kızılay çadırlarında geçen sıkıntılı günler konutlara kavuşmaları ile son bulmuştu.

Daha sonra bu ailelere METRO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk televizyon, çamaşır makinesi ve buzdolabı ile oturma grupları hediye ederek yeni konutlara yeni ve mükemmel ev eşyaları hediye ederek rahatlatmıştı.

Geçen süre içinde mahalleli ise huzurlu yaşayıp SYDV ve diğer hayırseverlerin yardımı ile bu günlere gelmişti. Ama şimdi yeniden meslekleri ve işleri olmaması nedeni ile elektrik borcuna girmişler ve elektrikleri kesilmiş.

Kaymakam Yıldız konudan habersiz gittiği mahallede yine güler yüz ve heyecanla karşılandı ve ayağını daha yere basar basmaz mahallelilerin yardım isyanları ile karşılaştı. Ama bir güzellikleri vardı acılarını bile gülerek ve sevgi ile haykırıyorlardı.

Kaymakam Yıldız da onlara gereken cevabı verdi ve yardım sözünü anında yerine getirdi.

Tek şart vardı meslek sahibi olacak bir iş alanı yaratılacak ve kendileri de buna destek olacaktı.

Ne güzel görüntü idi görseniz sizler bile içinin kıpır kıpır olduğunu hissedecektiniz. Görmeyenler çok şey kaçırdı.

Ve sonuç, 2005 yılında haber yaparak konutlarına kavuşmalarına yardımcı olduğumu dile getiren mahalleliler Kaymakam Yıldız’ a beni göstererek, “Erol bey bizim o günlerimizi gördü yazdı, burada bizimle ağladı ve bu günlere gelmemizi sağladı. Kendisinden, ailesinden Allah razı olsun” diyerek vefanın anlamını çok güzel gösterdiler.  

Bu arada Kaymakam Yıldız’ın sevgisi roman vatandaşların sevgisi ile karışınca ortaya çıkan görüntüler gerçekten de görmeye değerdi. Kaçıran çok şey kaçırdı.

Ama dedim ya!. Bu İlçe Kaymakamı Caner Yıldız bu ilçede çok sevilecek ve daha çok mükemmel işlere imza atacak. İlçemiz heyecandan heyecana ve hizmetlerden gözleri kamaştıracak konuma gelecektir. Bunu biliyor inanıyor ve inadına söylüyorum.

Bu arada kim ne derse desin güzellikleri de, eleştirileri de yazmaya devam edeceğim. Benim kişiliğimi herkes çok iyi bilir. Biz kimseye yaranmak için değil sadece okuyucularımıza dürüst ve ilkeli şekilde “SEZAR’IN HAKKINI SEZARA VERDİĞİMİZİ GÖSTEREREK” yolumuza devam ediyoruz. Bu noktada dedikodu, yalan ve riyakarlıklar bizim hiç umurumuzda değil. Biz beyaza beyaz, siyaha ise siyah demeye devam edeceğiz. “Bir kaç it ürdü” diye yolumuzu değiştirecek değiliz.

Bu konutların yapımında emeği geçen ve hala destek olan herkese binlerce kere teşekkür ediyorum.

***       

Bu gün AK Parti Çarşamba ilçe Başkanlığında büyük gün yaşanacak. Bu gün 4. Olağan kongre Cemil Şensoy Kültür merkezinde gerçekleştirilecek. Bu gün kongre birlik, beraberlik ve partili olmanın anlamı ve manasının perçinleştiği bir gün olacak. Bu kongre öncesinde hiç taraf olmadan kenarda durduk. Ağzım var diyen Başbakan Erdoğan’ın dediği gibi konuştu durdu. Ama bu gün işte sona gelindi.

Haydi hayırlısı olsun.

Hani söz vardır:

Hak eden kazansın ama kim kazanırsa kazansın, kazanan Çarşamba olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi