ROBOT YARIŞMASI’NNIN BİRİNCİSİ ÇARŞAMBA

ROBOT YARIŞMASI’NNIN BİRİNCİSİ ÇARŞAMBA
Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenilen “4. Geleneksel 1. Ulusal Robot Yarışması”nda Samsun’un Çarşamba İlçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 1. Oldu

Samsun’un Çarşamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “4. Geleneksel 1. Ulusal Robot Yarışması”nda 1. ve 3. olarak büyük başarı elde ettiler. Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Karal´ın jüri başkanlığını yürüttüğü yarışma, Ordu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonunda yapıldı.


Okulu yarışmada temsil eden öğrenci Hakan İlhan, “Çizgi İzleyen Robot Yarışması” kategorisinde 1. oldu. Yine okul öğrencilerinden Kerem Sevinç ise “Mini Sumo Robot Yarışması” kategorisinde ise 3. oldu.  Sumo Robot, El Yapımı Çizgi İzleyen Robot ve Mini Sumo Robot olmak üzere toplamda üç kategoride gerçekleştirilen 4. Robot Yarışması’na birçok ilden katılım gerçekleştirildi. Yarışmaya birçok il, fakülte, Meslek Yüksek Okulu ve çeşitli liselerden yaklaşık 100 yarışmacı katıldı.

Okul Müdürü Hacı Uçar, bu başarıyı elde etmek için robotların hazırlanmasında öğrencilere rehberlik eden öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Törende dereceye girerek birinci olan yarışmacılar ödüllerini Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın elinden aldılar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber