ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

REZİL YOLLAR...

REZİL YOLLAR...

Bu 6366 Büyükşehir yasası yürürlüğe gireli ilçe belediyelerinin yetkisi azalınca muhtarlığa döndü deniliyor. Gerçek payı var mıdır? Bana göre doğrudur.

Yolları yazmaktan gına geldi. Yollarımız perişan. Özellikle de şehir içi mahalle araları perişan. Rezil bir ortamdadır. Geçenler de ilçemize yeni gelen kaymakamımızı hayırlı olsun ziyaretine gittiğimizde de bu sıkıntıdan bahsettim.

Yol konusunun başlı başına bir sorun olduğunu dile getirdim. Özellikle ayrımcılık yapmak istemiyorum ama bu bir gerçektir. Çerkez kökenli köy (mah.) güzelliğinden ve özenle yapıldığı da anlattım. Ve şakalaştık. Ama bu bir gerçektir.

Belediyeler bu sıkıntıları birbirlerinin üzerine atmakla kalsın. Bu idarecileri marslılara şikâyet edeceğim. Acaba yollarla ilgili bir bakanlık mı kurulsa da oradan mı medet umsak. Durağımızın yanındaki kanalizasyon mazgalı kırık.

Bu zamana kadar çok insanın ayağı o kanalizasyondan içeri düştü. Hepside dua ettiler. Biz SASKİ’ ye Zabıtaya söylemekten utanır olduk. Çünkü, yüzümüz kalmadı. Geçende yeni gelen zabıtaya anlattık. Daha orası yapılmadı mı dedi bize. Demek ki oda bıkmış ya bizden yada yetkili kimse ondan. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Yerel yetkili ya da ekibi çalışmıyorlar? Kutrun yolu, Karamustafalı Fener yolu ayıptır. Bu halka saygısızlıktır diyorum ben. Yollarlı ben yazmaktan bıkmayacağım.

Demiraslan Grup Yolu, Kızılot Grup Yolu bunlar hep yapılmayı bekleyen yollar. Yeni yapılan köprü bağlantıları yapıldı. Ya gerisi ne olacak. Gariban halkım, köylüm sabırlı ve sabırla beklemektedir yolların yapılmasını.

İlçemizin altı şişhane üstü süshane, geçen yağmurda gördük. Eğer öyle bir yağmur bir daha yağarsa ne halde oluruz. Siyasetçilerin işi kayıkçı kavgası geçen selde geldiler. Ne oldu? Ne olacak sadece bir hiç. Eleştiri yapacağız ki, idareciler doğruyu görsünler. Teşbihte hata olmaz. Bunların yaptığı yaşlı bir kadına makyaj yapmak gibidir.

Çarşamba ve köylerinin yol sorunu devam etmektedir. Bir enteresanlığı da anlatayım. Büyük şehir yasasıyla köylerin hani mahallelerimizin ara yolları da ilçe belediyelerine ait olduğunu biliyor musunuz?

Yıllardır  ilçe merkez mahalle yollarını yapamayan belediye köylerdeki ara yolları yapacakmış. Ne enteresan bu yasanın başlı başına bir keşmekeşler topluluğu olduğunu yıllar önce söylemiştim. Yine söylüyorum. Salıpazarı yolu uzun yıllardan sonra tamamlandı. Ya Ayvacık ilçemizin yolu oda bir muamma.

Şu yaz sıcaklarında asfalt ziftinin fışkırdığını gördük. Üzerine mıcır yerine ince toz döküldüğünü gördüm. 50 yaşındayım ilk defa gördüm hayret ettim. Bunları neden söylüyorum derseniz devamlı yollardayım. Yolları ben bilirim. İdareci bilemez. Masa başı iş değil bu işler diyorum. Şimdi onlara da hak veriyorum. Tüm para getiren kurumlar Büyük Şehir’e geçmiştir.

Bölgenin başlı başına en büyük sorunu yollardır. Köy ve şehir yollarıdır. Göremedikleri, bilemedikleri yollar. Varsa bilen bu işi yani ben onları gezdirmeye talibim diyorum yollarla ilgili çok şarkılar, türküler yazıldı, masallar yazıldı.  Rahmetli Tayfun Talip Oğlu çok gezdi. Hatta en son Kılıçdaroğlu yollarda adaleti bile aradı. Keşke Politikaya da köy yollarında da gezerek arasaydı diyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi