RETİNA CERRAHİSİNDE KARADENİZ’E HİZMET VERECEK

RETİNA CERRAHİSİNDE KARADENİZ’E HİZMET VERECEK
İstanbul’dan Samsun’a transfer olan Retina Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Birgi Sönmezer, Karadeniz Bölgesi’nde bu alandaki eksikliği giderecek

Dünyagöz Samsun Hastanesi bünyesine, Dünyagöz Hastanesi Ataköy Hastanesi’nden Retina Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Birgi Sönmezer’i katarak kadrosunu güçlendirdi. Dünyagöz Samsun Hastanesi’nde basına tanıtılan Retina Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Birgi Sönmezer için Başhekim Opr.Dr. Ali Tarık Sakoğlu, Sönmezer’in kaliteli bir doktor olduğunu belirterek, “Dünyagöz Hastanesi’nin temel ilkeli yüksek kalite göz muayenesi, yüksek kalite teknik tıbbi cihazlar ve lazer ameliyatlarıdır. Dünyagöz’de uzmanlar gözün dallarında branşlaşmışlardır. Samsun Dünyagöz Hastanesi’ne gelen hastalar sabah muayene yapılıp, ameliyatı gerçekleştirilerek akşamda evine gönderilmektedir. Samsun Dünyagöz Hastanesi’nde; İstanbul, Ankara, Adana’da kullandığımız yüksek tıbbi cihazlar kullanılmaktadır” dedi.
Karadeniz’de retina cerrahisinin az olmasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Dünyagöz Samsun Hastanesi Göz Doktoru ve Retina Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Birgi Sönmezer, “Daha önce Dünyagöz Hastanesi Ataköy Şubesi’nde çalışmaktaydım. Samsun şubesi açıldıktan sonra da buradaki hedeflerimiz doğrultusunda yeni oluşum içinde olduğumuzdan dolayı bundan sonraki meslek yaşamıma burada devam etme kararı aldım. Buradaki amacımız; insanlarımızı büyük şehirlere akın etmeyi ya da büyük şehirlerde tedavi olma ihtiyacını ortadan kaldırmak istiyoruz. Mümkün olduğu kadar lokal ve kolay ulaşılabilir, kendi bulundukları bölgelerde tedavi olmalarını sağlayabilmektir. Retina cerrahisi konusunda Karadeniz’de büyük bir eksiklik var. Mevcut tıp fakültelerimizde ve bu işle uğraşan hekim arkadaşlarımız da olmak üzere sayı çok az ama hasta çok. Dolayısıyla bu konuda Karadeniz Bölgesi’nde büyük bir eksiklik mevcut. Biz de buradaki insanlarımıza hizmet verebilmek için İstanbul’dan buraya transfer olduk. Bundan sonra çalışmalarımıza burada devam edeceğiz” diye konuştu.

 

                                                                           kaynak:samsunmanşet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık