Resim Yarışmasında ödüller verildi

Resim Yarışmasında ödüller verildi
Çarşamba ilçesinde 04-10 Mayıs Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Resim Yarışması’nda dereceye giren öğrencilerin eserleri sergilenerek, ödül töreni düzenlendi.

Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, bu yıl Yaya Öncelikli Trafik Yılı ve Trafik Haftası’nın önemine vurgu yapıldı. İstiklal Marşı, Saygı Duruşu ve çeşitli slayt gösterimleri ile başlayan program daha sonra Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen’in konuşması ile devam etti. Müdür Begen programda yaptığı konuşmasında “Her yıl binlerce vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybetmektedir. 2018 yılında ülke genelinde yayaların karıştığı kazalarda 1487 yaya hayatını kaybetmiştir. 2019 yılı yaya güvenliği yılı ilan edilmesi ve trafikte artık yaya geçitlerinde önceliğin yayaya verilmesinin başlıca nedeni yaşanan bu kayıtlardır. Kazaların sebepleri incelendiğinde istatistiklere göre tamamına yakın bir bölümü insan kaynaklıdır. 2019 yılı itibariyle hepinizin bildiği gibi Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın ile ilgili yapılan çalışmalar soncunda 2018 yılının ilk dört aylık dönemi ile, 2019 yılının ilk dört aylık dönemi karşılaştırıldığında ölümlü kazalarda yüzde 41’lik bir azalma olduğunu görüyoruz. Yaşanan tüm bu olumsuzlukları ve kayıpları en aza indirgemek, trafik kültürü ve bilinci oluşturmak amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu çalışmalar doğrultusunda, bizlerde Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak 2019 yılı başından itibaren, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ile birlikte hareket ederek, ilçe genelinde bulunan tüm ilk ve Ortaokullarda trafik kültürünü geleceğe taşımak adına eğitim seminerleri düzenlemekteyiz. Ayrıca öğrencilerimize yaya güvenliği ile ilgili olarak algı yaratmak ve bilinç oluşturmak amacıyla Ödüllü Resim Yarışması düzenledik. Büyük bir katılım oldu. Katılım gösteren bütün öğrencilerimize teşekkür ediyor, dereceye giren öğrencilerimizi kutluyorum. Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın diyor, yaya öncelikli trafik kültürünün tüm ülkemizde benimsenmesini temenni ediyorum.” dedi.

Müdür Begen’in konuşması sonrasında ödül törenine geçildi. Ödül töreninde dereceye giren öğrenciler ödüllerini protokolden alarak fotoğraf çekindiler. Program katılımcıların hep birlikte fotoğraf çekimi ve sergiyi gezmesi ile birlikte tamamlandı.

 

Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Çarşamba Kaymakamı Doç.Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman, Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 

 



 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber