Rektör Ünal: “Sporun farklı dallarının gelişmesine katkı sağlamak için iş birliğine açığız”

Rektör Ünal: “Sporun farklı dallarının gelişmesine katkı sağlamak için iş birliğine açığız”
Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Sporun farklı dallarının gelişmesine katkı sağlamak, öğrencilerin spor sevgisini ve ilgisini arttırmak, üniversite-şehir etkileşimini geliştirmek ve sporla ilgili bilimsel araştırmalar yapmak

Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu Başkanı Murat Pazan ve beraberindeki Softbol Asbaşkanı Mücahit Okuyucu, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı ziyaret etti. OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Eliöz’ün öncülüğünde gerçekleşen ziyarette Federasyon Başkanı Murat Pazan, Federasyon bünyesindeki branşların OMÜ’de yaygınlaşması adına düşünce ve önerilerini Rektör Ünal’la paylaştı. OMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümünden birincilikle mezun olan Başkan Pazan, bilinirliği ve tanınırlığının artması hâlinde bu branşların Türkiye’de daha da gelişip sevileceğine vurgu yaparak bu yönde girişimlerde bulunduklarını dile getirdi.
Rektör Ünal da sporun farklı dallarının gelişmesine katkı sağlamak, öğrencilerin spor sevgisini ve ilgisini arttırmak, üniversite-şehir etkileşimini geliştirmek ve sporla ilgili bilimsel araştırmalar yapmak için iş birliğine açık olduklarına işaret ederek gösterdikleri ilgiden ötürü Başkan Pazan ve Asbaşkan Okuyucu’ya teşekkür etti.
Görüşmede ayrıca, OMÜ’de beyzbol, softbol, ragbi ve Amerikan futbolu olmak üzere diğer branşların da yapılmasına olanak sağlayacak bir sahanın tesis edilmesi hususunda istişarede bulunuldu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Spor