REKTÖR AKAN: ‘ÇARŞAMBA KAMPÜSÜNDE ISINMA SIKINTISI VAR’

REKTÖR AKAN: ‘ÇARŞAMBA KAMPÜSÜNDE ISINMA SIKINTISI VAR’
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan, müteahhitlere veryansın ederek, "Türkiye’de neden hiçbir müteahhit akmayan bir çatı, sızdırmayan ve kabarmayan bir duvar yapamıyor?” diye sordu

OMÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akan, 2015 yılında bitmesi gereken Diş Hekimliği Fakültesi’nin 2016 yılının Mayıs ayında bitireceklerini açıkladı.

2015 yılında Uzaktan Eğitim ve Enstitüler Merkez binasını bitirdiklerini belirten Akan, “Onun dışında Diş Hekimliği Fakültesi’ni bu sene en geç Mayıs ayında bitirip teslim alacağız. Burada bizim esas gecikme sıkıntılarımız, biz buraya dışarıdan hasta getirmek zorunda değiliz. Biz öğrenci bulmak da zorunda değiliz. Devlet zaten bizim maaşımızı ve bütçemizi veriyor. Ben bunu biraz kinayeli söylüyorum. Gerçekten ben burada müteahhitlere şunu sordum: Türkiye’de neden hiçbir müteahhit akmayan bir çatı, sızdırmayan ve kabarmayan bir duvar yapamıyor? 2015 senesine baktığımda Kalkınma Bakanlığı’nın koyduğu bütçe 3-4 bin TL, biz de 13-14 bin TL para eklemişiz ve 17 milyon TL’lik bakım onarım yapmışız. Bunun içerisinde kantin ve kafeteryalar da var ama çoğunluğu asansörü olmayan binalara asansör, mantolanmayan binalara da mantolama yaptık. Mantolama yasası geçtikten sonra bile yapı işleri projesi ya da hayırseverin proje mühellifi mantolamasız proje çiziyor. 2-3 yıl önce teslim aldığımız binaya bir daha mantolama yapıyoruz” diye konuştu.

Üniversitedeki sıkıntılara değinen Akan, “Çarşamba Kampüsümüze doğalgaz gelirse, hem öğrencilerimiz hem de biz rahatlayacağız. Bu konuda ‘Büyükşehir Belediyesi ile firma arasında bir görüşme var’ diyorlar. Orada DSİ’den kalma çok eski bir sistem olduğu için ısınma sıkıntısı var. Onun dışında vakıf okuluna raylı sistemin son durağına gelecek şekilde biz bir yol yaptık. 85 ülkeden 2 bin 500 yabancı öğrencimiz var. Bu yabancı öğrencilerin üniversiteye yıllık katkısı harç olarak 4 milyon civarında, Samsun’da da katkısı 12 milyon TL civarındadır. Aynı zamanda bu öğrencilerimizle geçen sene biz iş adamları, ticaret odaları ve Afrika Büyükelçileri ile birlikte bir toplantı yapmıştık. Bu toplantıya sağ olsunlar Samsun’dan 3-5 iş adamı katılmıştı. Bu öğrenciler sağlık turizminde de kullanılabilir. Çünkü bu öğrenciler her sene en az 1 kere ülkelerine gidiyorlar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber