Rektör Akan, Lise Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Rektör Akan, Lise Öğrencileri İle Bir Araya Geldi
- Omü Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan: - “Omü Çok Uluslu Bir Üniversite”

 

İlkadım Kaymakamlığı ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçen ve eğitimde başarıyı artırmaya yönelik hazırlanan “Başarıya İlkadım” projesi kapsamında, OMÜ Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, 19 Mayıs Lisesi Konferans Salonu’nda öğrencilerle söyleşi yaptı. 

Söyleşiye İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) tanıtım filmiyle başlayan söyleşide Rektör Akan, öğrencilik yıllarındaki anılarından söz etti. Rektör Akan, “Üniversite öğrenciliği çok zevklidir. Ben çok keyifli bir öğrencilik yaşadım. Sizler de yaşadığınızda anlayacaksınız. Ben hayatta iki şeyi insanda ararım; birincisi faydalı mıdır? İkincisi ise yaptığı işi en iyi şekilde yapabiliyor mudur? Bu iki şeye dikkat ederseniz mutlu olur, aynı zamanda da başarılı olursunuz. Mümkünse Türkçe’nin yanına mutlaka bir yabancı dil ekleyin. Bu yabancı dil İngilizce veya Rusça olabilir. Üniversitemiz öğretim üyesi bakımından çok başarılı ve yeterlidir. Yabancı ülkelerden gelen çok sayıda öğrencimiz var. Kısaca Ondokuz Mayıs Üniversitesi çok uluslu bir üniversitedir” dedi.
“Başarılı olmak çok para kazanmak demek değildir” diyen Rektör Akan, “Yaşarken hayatınıza mutlaka mizah katın. Hayatı ciddiye alın ama bir o kadar da mizah katın. Sizleri kendini birçok alanda ispatlamış olan Ondokuz Mayıs Üniversitesine bekliyoruz” diyerek konuşmasına son verdi.
Konuşmasının ardından kendisine yöneltilen soruları da cevaplayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’a, 19 Mayıs Lisesi 11. sınıf öğrencisi Nur İkiz çiçek takdim etti. Daha sonra Rektör Akan, 1930 yılında kurulmuş olan Ondokuz Mayıs Lisesi Müzesi’ni gezdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim