Reçete Yazma Yetki Belgesi Sınavı

Reçete Yazma Yetki Belgesi Sınavı
Pazar günü yapılacak Ankara’da yapılacak “Reçete Yazma Yetki Belgesi” sınavı için müracaatların başladığı belirtildi
 

       Tarım ve Köy işleri Bakanlığının 21.04.2011 tarih ve 27912 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Bitki Koruma Ürünlerinin Reçeteli Satış Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelikte,  Reçete yazma yetkisi almak isteyenlere yönetmeliğin 13. Maddesi gereği yapılacak olan sınava girmek ve sınavda 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri puan almak şartı getirildiği açıklandı.

 

       Yönetmelikte bahsi geçen sınav, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce (EĞİTEK) 31.10.2011 tarihinde Ankara’da yapılacağı açıklandı. Söz konusu sınava girerek Bitki Koruma Ürünleri Reçete Yazma belgesi almak isteyen adayların 15 Eylül 2011 tarihine kadar Tarım İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekirken Müdürlüğe başvurusu kabul edilen adayların 70 TL (Yetmiş TL) sınav ücretini 06.10.2011-14.10.2011 tarihleri arasında EĞİTEK Döner Sermaye İşletmesinin hesaplarına yatırması gerekmektedir. Sınav ücretini yatıran her aday, başvurusunu 06/10/2011-14/10/2011 tarihleri arasında http//www.meb.gov.tr internet adresinden yapacaktır. Adayların sınava girecekleri yerleri ve sınavın yapılacağı bina ve salonları belirten Sınav Giriş Belgesi 20.10.2011-28.10.2011 tarihleri arasında http://www.meb.gov.tr adresinden yayınlanacak olup, adaylar belirtilen tarihler arasında Sınav Giriş Belgesini http://www.meb.gov.tr internet adresinden alıp, yine bu tarihler arasında İl Müdürlüğüne başvurarak, fotoğraf yapıştırılmış belgelerini onaylatacaklardır.
       Bitki Koruma Ürünleri Reçete Yazma Yetki Belgesi talebinde bulunan ve yönetmeliğin 13.maddesine göre belirtilen; Ziraat Fakültelerinin Bitki Koruma bölümü dışındaki diğer bölümlerinden mezun olan Ziraat Mühendisleri, sadece tütünlerde kullanılan bitki koruma ürünlerini reçeteye yazmak üzere resmi ve özel kuruluşlarda görevli Tütün Teknolojileri Mühendisleri, reçete yazma yetki belgesi almak için 15 Eylül 2011 tarihine kadar Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürlüğüne müracaat edeceklerdir.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber