Ramazan'da Kartla 38,7 Milyar Lira Harcadık

Ramazanda Kartla 38,7 Milyar Lira Harcadık
Ramazan ayı ve bayramda 38,7 milyar liralık kartla ödeme yapıldı.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), ramazan ayını ve ramazan bayramını kapsayan döneme ilişkin kartlı ödeme verilerini açıkladı.

Ramazan ayı ve ramazan bayramı boyunca 38,7 milyar TL'lik kartlı ödeme gerçekleştirildi. Ramazan ayında 37,1 milyar TL tutarında kartlı ödeme yapılırken, bu rakam geçen yıl ramazan ayında 37,2 milyar TL olmuştu.

Ramazan bayramının olduğu 28-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen işlemler incelendiğinde de kartlı ödemelerde azalma olduğu görülüyor. 2013 yılının ramazan bayramında 1,61 milyar TL tutarında kartlı ödeme yapılırken, bu yıl ramazan bayramında yüzde 2 düşüşle 1,58 milyar TL tutarında kartlı ödeme gerçekleştirildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 1 Şubat 2014 tarihinde yürürlüğe soktuğu taksit düzenlemesinin etkisiyle büyümesi yavaşlayan taksitli ödemeler, ramazan ayında da önceki yıla kıyasla geriledi. Ramazan ayında taksitli ödemelerin toplam tutarı 8,4 milyar TL olarak gerçekleşti. 2013 yılının ramazan ayında ise 10,6 milyar TL tutarında taksitli ödeme yapılmıştı.

"Kartlı ödemelerin büyüme hızındaki yavaşlama doğrudan tasarrufa yansımadı"

Kart sahipleri için büyük bir kolaylık sunan ve kartlı ödeme sistemlerinin gelişiminde önemli rol oynayan internetten kartlı ödemelerin tüm kartlı ödemeler içindeki payı ramazan ayında yüzde 9 oldu. Ramazan ayı boyunca internetten yapılan kartlı ödeme tutarı 3,5 milyar TL olarak kaydedildi.

Kartlı ödemelerin büyüme oranındaki yavaşlamaya karşın Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı hane halkı tüketimi verilerinde yılın ilk çeyreğinde gerçekleşen yüzde 9 oranındaki büyüme, tüketimin azalmadığına da dikkati çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir