Ramazan Sonrasına Dikkat!

Ramazan Sonrasına Dikkat!
Vatandaşları beslenme konusunda uyaran Prof. Dr. Levent Altuntop, “Ramazan sonrası normal günlük beslenmeye geçişte de yeniden bir dengeye ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Altuntop, vatandaşları Ramazan sonrası beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken konularda uyarılarda bulundu.

 

Ramazan’da insan vücudunun uzun süreli (16-17 saat süren) açlığa ve susuzluğa karşı bir denge oluşturduğunu söyleyen İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Altuntop, “Bir ay boyunca bedenin çalışma düzenini bozmadan bu dengeyi sürdürmektedir. Oruç ile vücut için fazlasının zararlı olduğu bilinen kolesterol- lipid dengesi düzenlenmekte, sindirim ve dolaşım sistemi fonksiyonları azalmakta, aşırı kiloların atılması ile genelde vücudumuz rahatlamaktadır. Ramazan sonrası normal günlük beslenmeye geçişte de yeniden bir dengeye ihtiyaç duyulmaktadır. Ramazan’da kazanılan güzellikleri kaybetmeden (örneğin, acıkmadan yememe, dengeli beslenme ve sıvı alma, alkol ve sigara gibi sağlığımız için her zaman zararını bildiğimiz kötü alışkanlıkları bırakma gibi) alışkanlıklarımızı Ramazan sonunda da devam ettirmeliyiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir