Ramazan Öncesi Gıda Denetimleri Arttı

Ramazan Öncesi Gıda Denetimleri Arttı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ramazan ayı dolayısıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerindeki denetimlerini artırdı.

 

Bakanlık, Ramazan ayı boyunca 4 bin 635 gıda denetim elemanıyla 24 saat denetim yapacak. Ramazan ayı öncesi gıda denetimleriyle ilgili çalışmalarına hız veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı özellikle, toplu iftarların yapıldığı yerler ve buralara yemek sağlayan şirketler, fırınlar, lokantalar, sahurda açık bulanan yerler ile et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme üretimi yapan yerlerdeki resmi kontrollerini titizle sürdürecek. Bu kapsamda, 81 ildeki Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne de talimat verildi. Tüketicilerin gıda satın alırken dikkat etmesi gereken hususlara da açıklık getiren bakanlık, ambalajsız açıkta satılan, üreticisi ve markası belli olmayan, üretim izni olmayan firmalara ait ürünlerin satın alınmamasını isterken, ürünlerin son tüketim tarihleri ile ambalajlarının sağlam olup olmadığının da kontrol edilmesi gerektiğini bildirdi.

 

Diğer taraftan, satın alınan gıdalar ile ilgili ihbar ve şikayetler "174 Alo Gıda Hattı"na ya da en yakın il veya ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık