Ragbi Milli Takımda Aday Kadro Şekilleniyor

Ragbi Milli Takımda Aday Kadro Şekilleniyor
Samsun'dan 5 sporcu Ragbi milli takımına seçilerek Avrupa Trophy serisinde ülkeyi temsil edecek. Türkiye Büyük Erkekler 7’li Ragbi Milli takım, aday kadrosu çalışmalarını Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tesislerinde sürdürüyor

Türkiye Büyük Erkekler 7 li  Ragbi Milli Takımı Türk Ragbi tarihinde ilk kez Avrupa Trophy liginde yarışacak . Avrupa 7’li Ragbi Trophy Serisi  Hırvatistan’ın başkenti Zagreb ’te 19-20 Haziran tarihinde yapılacak . Büyük Erkekler 7 li Ragbi Milli Takımı 31 Mayıs 2021 tarihinde Burdur ilinde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yerleşkesinde bulunan MAKÜ SPOR TOTO tesislerinde kampa girdi. Milli takım seçmeleri için 40 sporcu çağırılarak 2 eleme yapıldı. İlk elemeler 3 Mayıs – 2 Haziran tarihinde yapıldı ve 40 kişilik sporcu kadrosunun içinden 15 kişi seçildi. Daha sonra ise 15 kişinin içinden en iyi 12 kişi seçilerek Büyük Erkekler 7 li Ragbi Milli Takımının kadrosu oluşturuldu.
ragbi-milli-takimda-aday-kadro-sekilleniyor-(2).jpg

Samsun‘dan milli takım as kadrosuna 5 sporcu seçildi. Samsun Çarşamba Ayyıldız Gençlik ve Spor Kulübünden; Yasin Bakar , Mehmet Sefa Kaptan  ve Miraç Ertürk  milli takım as kadrosuna seçilirken. Samsun Olympian Sharks Kulübünden; Ethem Rasim Seyidoğlu ve İsmail Danışmaz milli takım as kadrosuna seçildi. Ayrıca milli takımın kaptanlık görevide yine Samsun Çarşamba Ayyıldız Spor Kulübü oyuncusu Yasin Bakar’a verildi.
ragbi-milli-takimda-aday-kadro-sekilleniyor-(4).jpg

'Samsun‘umuzu gururlandırdıkları için teşekkür ediyorum'
Antrenör Erkan Göral “Sporcularımız zorlu elemelerden geçerek milli takım formasını terletme hakkı kazandı . Milli takıma seçilen 5 oyuncumuzun 5'i de milli takımda yıllarca yarışan deneyimli ve başarılı oyunculardır. Oyuncularımız yıllardır Samsun'umuzu Türkiye Liglerinde ve Milli takımlarda başarı ile temsil etmişlerdir. Oyuncularımıza güvenimiz tam. İnanıyorum ki Zagreb‘te yapılacak olan Büyük Erkekler 7 li Ragbi Avrupa Serisi müsabakalarında ülkemizi başarı ile temsil edeceklerdir. Oyuncularımıza milli takıma seçilerek Samsun‘umuzu gururlandırdıkları için bir kez daha teşekkür ediyor ve müsabaka başarılar diliyorum“ diye konuştu.

Akkaya'dan, Doğan'a Teşekkür
Çarşamba Ayyıldız Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nevzat Akkaya, "Büyük Erkekler 7 li Ragbi Milli takımımıza kulübümüzden 3 oyuncu göndermenin gurubunu yaşıyoruz . Çarşamba'mızda Ragbi branşı daha yeni aktif edildi. Ragbi branşı çarşambamızda daha yeni olmasına rağmen milli takımımıza 3 oyuncu gönderdik. Sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyor başarılar diliyorum. Çarşamba'mızda Ragbi sporunun alt yapısını kurmamızda  bize vermiş oldukları tüm desteklerden dolayı Çarşamba Belediye Başkanımız  Halit Doğan'a çok teşekkür ederim." diye konuştu.

HABER: Yağmur AYAN - Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir