Putin: 'İnternet bir CIA projesidir’

Putin: İnternet bir CIA projesidir’
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, internetin Amerika’nın istihbarat birimi olan CIA’in projesi olduğunu iddia etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, St. Petersburg da yaptığı basın toplantısında internetin CIA’in projesi olarak başladığını ve hala devam ettiğini iddia etti. Putin’in yaptığı açıklama geçen hafta Rus Parlamentosu’nda kabul edilen sosyal medya sitelerinin Rusya’da server bulundurma zorunluluğu yasasının ardından geldi. Yasa ile internet sitelerindeki kullanıcıların son 6 aylık bilgilerinin bu serverlarda kalma zorunluluğu geliyor. Bununla birlikte Rusya’nın en büyük sosyal medya sitelerinden olan VKontakte’nin Putin’e yakınlığıyla bilinen bir iş adamının kontrolüne geçtiği bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya’nın en büyük arama motoru Yandex’in serverlarının yurtdışında bulunması ve bu serverlardaki bilgilerin güvenlik açığı oluşturduğunu açıklaması üzerine şirketin hisselerinde yüzde 5 düşme meydana geldi.

Bu açıklamalar karşıt görüşlüler tarafından Kremlin hükümetinin internet üzerinde daha fazla kontrol sağlamak istediği şeklinde yorumlandı. Bunun sebebinin ise Hükümete karşı siyasi propagandanın televizyon kanallarında yasak olmasından ötürü farklı görüşteki grupların propaganda için interneti kullandığı belirtildi

 

Etiketler : putin, CIA, rusya, ABD

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset