PTT’NİN FAALİYETLERİ

PTT’NİN FAALİYETLERİ
Samsun PTT Başmüdürü Adnan Sert, “Türkiye genelinde yaygın hizmet sunmak gayesinde olan tüm kurum ve kuruluşlar için PTT aranılan tek adres olmuştur” dedi.

Son yıllarda gerçekleştirdiği yenilikçi projeler ve birçok alandaki hizmetleriyle dikkat çeken PTT'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Adnan Sert, kurumun ülke sınırları içerisinde hizmet veren bankalar adına iş yerleri açtığını söyledi. PTT'nin hizmet bankacılığına yeni bir anlayış getirdiğini söyleyen Adnan Sert, ”Kuruluşumuz bu misyonu ile bugün ülkemizin lider ödeme ve tahsilat noktası konumuna gelmiştir. Ödeme ve tahsilat konusunda müşterilere Türkiye genelinde yaygın hizmet sunmak gayesinde olan tüm kurum ve kuruluşlar için PTT aranılan tek adres olmuştur. Kurumumuz, verilen yasal yetkiler ve PTT Ana Statüsünün 4. maddesinde belirtilen kuruluş amaç ve faaliyet konuları kapsamında, bankacılık alanında; posta havalesi, posta çeki ve efektif alım hizmetleri yanında, bankalar adına; kredi kartı tahsilatı, TL, dolar, euro nakit yatırma, kredi başvuru ve kullandırma, geri ödeme, fatura tahsilatı, su, doğal gaz, elektrik, SSK emekli maaşları, Bağ-Kur emekli maaşları, Emekli Sandığı emekli, SSK emekli maaşları, Bağ-Kur emekli maaşları, trafik idari para cezaları tahsilatı gibi birçok işlemlerini güvenli ve tek noktadan rahatlıkla yapabilmektedirler” diye konuştu.
KOBİ’lere e-ticaret projesi kapsamında Türkiye'nin ilk 3 boyutlu alışveriş sitesini 17 Mayıs 2012 tarihinde fiilen hizmete açtıklarını ifade eden Adnan Sert, “e-pttavm, gerçek bir alışveriş merkezinin görselliğini bilgisayar üzerinden animasyon şeklinde sağlayan sanal bir ortam ile 3 boyutlu kısmı ile büyük bir e-ticaret dünyası olarak kurulmuştur. e-pttavm ile internet kanalıyla ‘www.epttavm.com’ alışveriş sitesinden alışveriş yapan tüketiciye ‘kamu güvencesi’ sunularak güvenilir bir platform sağlanmıştır. Ayrıca e-pttavm alışveriş sitesinde ürünlerinin tanıtım ve satışını Türkiye çapında gerçekleştirmek isteyen ancak teknolojik alt yapı ve bilgisi olmadığından gerçekleştiremeyen küçük ve orta ölçekli işletmelerin ürünlerinin satışının yapılması için KOBİ pazarı oluşturulmuştur. KOBİ pazarı ile söz konusu işletmelerin işlem hacimlerinin arttırılarak ekonomiye katkı sağlanması amaçlanmıştır. E-ticaret başta olmak üzere KOBİ’leri teknolojiyle buluşturma misyonu, lider ve öncü bir kuruluş olan PTT tarafından üstlenilerek işletmelere teknik ve alt yapı desteği sağlayacak projeler üzerinde çalışmalara devam edilmektedir. Hizmet bankacılığı kapsamında, bireysel müşterilerin yanında KOBİ’lere ekonomik koşullarda ve yaygın işyeri ağımızla bankalar adına hizmet sunabilecek konumdayız. Bugün itibariyle 4 banka ile yapmış olduğumuz anlaşmalar kapsamında ülke genelindeki tüm iş yerlerimizden uygun koşullarda kredi vermekte ve bunların geri ödemelerini kabul etmekteyiz” şeklinde konuştu. 
Dünyanın her yerinde geçerliliği olan İstanbul Altın Rafinerisi’nin ürettiği altınları, devlet güvencesiyle müşteriler ile buluşturduklarını dile getiren Sert, “Türkiye genelinde tüm PTT merkezleri ile pilot olarak bazı illerimizde PTTMatik cihazlarından 0.5 gr, 1 gr, 1.5 gr ve 5 gr olmak üzere altın satışı yapılmakta olup Samsun ilimizde tüm merkezlerimizde altın satışlarımız devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekonomi