"Protokol camii benim kararım değil"

Protokol camii benim kararım değil
Diyarbakır Valiliği'ne atanan Hüseyin Aksoy, Samsun'da en fazla eleştirildiği 'protokol camii' konusunda giderayak konuştu. Aksoy, "Buraya cami yapılması Valilik olarak bizim kararımız değildi" dedi
Samsun'un Atakum ilçesinde yapılması planlanan 'protokol camii' için Tarım Mselek Anadolu Lisesi'nin taşınmasında eleştirilerin boy hedefi olan Vali Hüseyin Aksoy, giderayak net konuştu. Aksoy, "Buranın dini tesis alanına çevrilmesi Valilik olarak bizim kararımız değildi" dedi.
CEMİYETİ ZİYARET ETTİ
İçişleri Bakanlığı'nın son Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği'ne atanan ve pazartesi günü yeni görevine başlayacak olan Vali Hüseyin Aksoy, veda turlarına dün de devam etti. Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, Samsun basınına veda eden Aksoy, "Samsun güçlü bir basına sahip. Burada yaptımız birçok çalışmayı sizler aracılığı ile duyurduk. Bizim hep yanımızda oldunuz. Sizlere kapımız gönlümüz her zaman açık. Umarım Diyarbakır'da ya da Samsun'da tekrar görüşürüz. Kapımız gönlümüz her zaman size açık" dedi.
Aksoy'a cemiyetteki ziyaretinde Diyarbakır'da açılan ve gerginliklere neden olan Kürtçe eğitim veren okullarla ilgili gelişmelyer soruldu. Ancak Aksoy, henüz görevine başlamadığını belirterek, bu soruya yanıt vermek istemediğini kaydetti.
"OKULUN BURADA OLMASI UYGUN DEĞİLDİ"
Vali Aksoy'a ayrıca, Samsun'daki görev süresi boyunca, en fazla eleştirildiği protokol camii yapılacağı gerekçesiyle  Atakum Tarım Meslek Anadolu Lisesi'nin yıkılmasına onay vermesiyle ilgili herhangi bir pişmanlık yaşayıp yaşamadığı da soruldu. Konunun iki boyutu olduğunu dile getiren Aksoy, "Caminin o alana yapılıp yapılmaması tartışılabilir bir konudur. Ancak Tarım Meslek lisesi'nin orada olup olmaması da tartışılabilir.Tarım Meslek Lisesi daha önce hayvan hastalıklarının tedavi edildiği bir klinik olarak işlev görüyordu. Ama artık böyle bir uygulama mümkün değil. Böyle bir okulun şehir içinde uygun olmadığı kansındayım" dedi.
"CAMİ KARARINI BEN VERMEDİM"
Bu bölgeye cami yapılmasıyla ilgili kararı kendilerinin vermediğini de ifade eden Vali Aksoy, "Tarım Meslek Lisesi alanının dini tesis alanına dönüştürülmesi kararı, Valilik olarak bizim kararımız değildir. Diyanet İşleri Başkanlığı önerdi, Milli Eğitim Bakanlığı da uygun gördü. Bu yüzden bu kararı bizim verdiğimizi söylemek doğru değil" diye konuştu.
"SAMSUN BASINI ÜZGÜN"
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Ekip Gazetesi İmtiyaz Sahibi İsmail Temiz de, Vali Aksoy'a yeni görev yerinde başarı temennisinde bulundu. Temiz, "Samsun'da bir valinin ayrılışında basın mensubu meslektaşlarımla beraber en çok size üzüldük. 4 yıl çok çabuk geçti. Siz buraya vali olarak atandığınızda Mersin'deki meslektaşlarım bana "Size Türkiye'nin en iyi Vali'sini gönderiyoruz" demişlerdi. Şimdi de ben Diyarbakır'daki meslektaşlarımı arayarak aynısını söyledim. Siz burada görev yaptığınız süre boyunca basın mensuplarına çok olumlu baktınız. Yeni görev yeriniz hayırlı olsun. Umarım orada da başarılı olursunuz" dedi.
ziyaret-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir