Press Trip Kaşifleri Keşfe Çıktı

Press Trip Kaşifleri Keşfe Çıktı
Press Trip programıyla Körfez Ülkelerinden Samsun'a gelen Arap Gazeteciler Samsun'u keşfetmeyi sürdürüyor.

Samsun Türk Hava Yolları ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen Press Trip organizasyonun dördüncü gününde Arap Heyet Vezirler diyarı Vezirköprü'ye gitti. Tarihi ve doğa güzellikleri içinde barındıran Vezirköprü'de Çeltek Gölü'nde tekne gezintisiyle Şahinkaya Kanyonu'nu ziyaret eden heyet, temiz havası ve yeşiliyle büyüleyen Kunduz Ormanları'nı gezdi.

Samsun ve ilçelerinin son dönemlerde turizm ataklarıyla ilçelerin tanıtımına büyük önem verildiğini söyleyen Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis,"Vezirlerin şehrine ev sahipliğini yaptığımız şu günlerde Arap kardeşlerimizin ilçemizi ziyareti bizi mutlu etti. Kardeş ülkelerle aramızdaki bağı daha çok güçlendirmek için yapılan bu organizasyonlar için Samsun Türk Hava Yolları Müdürlüğü'ne ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne minnetarız. Press Trip programını organize eden Samsun Türk Hava Yolları Müdür Arif Ali Gezmişoğlu ve ekibine şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Arap Heyet, Vezirköprü ziyaretinden sonra Kavak'ta bulunan tarihi Çakallı Han'a gitti. Samsun Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Çamaş'ın Çakallı Han'da karşıladığı basın mensupları 800 yıllık Çakallı Han'dan büyülendiklerini ifade etti. Konuyla ilgili konuşan Necmi Çamaş, "Bizim ortak bağlarımız var. Hem inanç hem de kültür ortaklığımız var. Aynı tarihe ve inanca sahip olan insanların aralarındaki bu bağı güçlendirmek için bir arada olmak ve bu tür organizasyonlarda ortak hareket etmek bizi onurlandırıyor. Kardeşliğin ve sevginin uluslararası alana taşınması için elimizde önemli bir fırsat var. Bu fırsatı kullanarak ekonomi, ticari, kültürel, sosyal alanda beraber adım atarak ülkeler arasındaki iş birliğini arttırmalıyız." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz