PORSUK VE ÖZKAN "PRANGADAYIZ" İLE GELİYOR

PORSUK VE ÖZKAN "PRANGADAYIZ" İLE GELİYOR
Tokat Erbaa'lı şair ve söz yazarı Remzi Özkan 3. şiir kitabıyla çok yakında sevenleri ile buluşmaya hazırlanıyor.

Ünlü Bestekar Ceyhan Porsuk tarafından bestelenen  şiirinin müzik olarak, kitaptan önce piyasaya çıkmış olması Remzi Özkan sevenleri daha çok heyecanlandırdı.

"Mavi Adam, Yeşil Kız" adlı yeni  şiir kitabı ile yeniden şiir severlerin karşısına çıkmaya hazırlanan şair ve söz yazarı Remzi Özkan'ın şiir kitabında da yer alan "Prangadayız" adlı şiirinin müziğini  ünlü bestekar Ceyhan Porsuk yapmış ve çok hoş, kah ruhu dinlendiren, kah hüzünlendiren, hüzünlendirirken de yürekleri çarptıran, heyecanlandıran çok güzel bir şarkı ile önümüzde ki günlerde buluşmaya hazırlanıyor.

remzi_ozkan.jpg

Şairin 'Prangadayız' şiirinin müziğine imza atan ünlü bestekar Ceyhan Porsuk, şarkı hakkındaki görüşlerini  ifade ederken, "Şarkılar duygularımıza ve iç dünyamıza ışık tutarlar. "Prangadayız" isimli şarkımız bu anlamda duygu yüklü bir müzik. Dinleyicilerimizin duygu dünyasına hitap edebilecek güzel bir eser olduğu kanısındayım. Umarım dinleyicilerimizde beğenirler." dedi

"Mavi Adam Yeşil Kız" adlı 3. şiir  kitabı ile  gönüllere taht kuracağına inanılan şair Remzi Özkan "Çocukluğumdan bu yana kitap aşığı biriyimdir. Elime bir kitap aldığımda o kitabın önce mürekkep kokusunu, sonrasında ise kağıt kokusunu şöyle bir içime çekerdim. Özellikle kitabın içindeki eser sahiplerini çok merak ederdim. Acaba bu yazarların içinde Erbaa'lı  ya da yakın civardan kimse var mıdır? Bir gün benim de böyle bir kitabım olur mu?" diye çok düşünürdüm." şeklindeki ifadeleri dikkat çekti

Şair ve Söz yazarı Remzi Özkan, 1969 yılında Tokat'ın Erbaa İlçesi İverönü Köyü'nde dünyaya geldi. Şiir yazmaya Ortaokul yıllarında başlayan şairin daha önce 1997 yılında  yayınlanan 'Minyatür Şiirler' adlı ilk şiir kitabının ardından 2016 yılında Erbaa Belediye Başkanlığı Kültür Hizmeti olan, Erbaa'lı Şairler Antolojisi-1 adı altında yayımlanan şiir kitabında eserleri bulunmaktadır. Erbaa ilçesinde büyük özverilerle hazırlanan ve ilçe adına çok önemli bir eksiği tamamlayan Erbaa'lı Şairler Antolojisi-1 şiir kitabı, Erbaa Belediye Başkanlığı Kültür Yayınlarından çıkmıştır.

remzi_ozkan_1.jpg

Bu konuda düşüncelerini açıklayan şair Remzi Özkan, "Edebi anlamda İlçemizin ihtiyacına ışık tutacak çok önemli bir proje idi. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Sayın Belediye Başkanımız Hüseyin Yıldırım'a, Belediye Başkan yardımcımız Bülent Uzun'a ve gecesini gündüzüne katarak titiz bir çalışmanın neticesinde Erbaa'mıza böyle bir eser kazandıran Kültür Müdürlüğü ve ekibine ayrıca antolojiye destek veren tüm şairlerimize içtenlikle teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"Mavi Adam, Yeşil Kız sadece taslağı üzerinde 2 yıl çalışılan bir kitap olduğunu belirten şair Özkan, "Taslak yüzlerce defa tekrar tekrar değişmiştir. Toplumun her kesimine hitap edebilecek ve toplumun her kesiminin kendinden bir şeyler bulabileceği bir çalışma olmuştur. İnsanı yormayan, akıcı ve sade anlatımın ön plana çekildiği bir eserdir. Çeşitli aşamalarda ufak tefek aksilikler ve engeller yaşanmış ise de önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak nasip olursa. Bundan sonraki aşamada takdir okuyucularımın. Onların beğenisi tüm yorgunluğumuzu silip atacaktır." şeklinde yorumlayarak açıklamasını şu cümlelerle sona erdirdi.

Kolay kolay pes etmeyen bir yapıya sahip olan Şair Özkan'ın çalışmalarında çok titiz davrandığı ve bu özelliği ile müzik dünyasında da gelecek yıllarda çok daha fazla tutulacak ülke gündemine damgasını vuracak şarkı sözlerinin altına imza atacağının sinyallerini verdiği iddia ediliyor. Ünlü bestekar Ceyhan Porsuk gibi bir Hoca ile el ele vererek çalışmalarının önümüzde ki süreçte muhteşem işler ortaya çıkacağının işareti olduğu iddia ediliyor.

Bu konuda, görüşlerini dile getiren söz yazarı Remzi Özkan, "Ceyhan Hocam çok ama çok değerli bir insan her şeyden önce. Şükürler olsun Allah bana böyle yüreği güzel bir insanla çalışmayı nasip etti. "Prangadayız" kendisi ile ilk çalışmamız olmasına rağmen adeta abi, kardeş gibi çalıştık. Kendisinden, tecrübelerinden çok şey öğrendim. Yeri geldiğinde eleştirilmeyi bile çok büyük bir olgunlukla karşılayan ender insanlardan biridir. Gecenin çok geç saatlerinde bile arasam telefonu mutlaka açar ve sorularımı iyi bir dost ve abi edasıyla cevaplar. Kendisine müteşekkirim." dedi.

Haber Expres Gazetesi Yönetim Kurulu Müzik dünyasına kazandırılan böylesine güzel eserler nedeni ile emeği geçen  herkesin yüreği var olsun, başarıları daim olsun der, "PRANGADAYIZ" adlı şarkıya ise yolu açık olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Şairin sözlerini yazdığı "PRANGADAYIZ" adlı parçayı dinlemek için:

https://www.youtube.com/watch?v=MtzomUCYucY

HABER: Nurhan GÜZEL- Nuri Oğuzhan ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber