Polisten emniyet kemeri uygulaması

Polisten emniyet kemeri uygulaması
Çarşamba Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Yunus Emre Caddesinde Emniyet Kemeri uygulaması yaptı.

Çarşamba'da Trafik polisi ekipleri, emniyet kemeri takmayan sürücüleri durdurup uyarıda bulundu. Çarşamba Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Yunus Emre Caddesi üzerinde sabah saatlerinde sürücülerin emniyet kemeri takıp, takmadığını kontrol etmek için uygulama noktası oluşturdu. Kemerini takmayan sürücüleri durduran polisler, sürücüleri emniyet kemerlerini takmaları yönünde uyardı ve yasal işlemler yaptı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘Emniyet Kemeri Kullanımı ve Denetimi’ planlamasının sık sık yapılacağını belirterek, emniyet kemeri takan sürücülerimizin gün geçtikçe bilinçlendiğini görmek bizleri de sevindiriyor. Emniyet kemeri takmayan sürücülere ise emniyet kemerinin önemini kısaca anlatıyor ve kanunlar çerçevesinde cezai işlemler uyguladılar.

Emniyet kemeri kullanımının etkinleştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla sürücüleri emniyet kemeri takmaları konusunda uyardıkları gözlenen Trafik polisi ekiplerinin amacı, İlçede tüm araç sürücülerinin yüzde yüz emniyet kemeri kullanımını sağlamak. Araçla seyir halindeyken, emniyet kemerinin hayati önem taşıyor. Yapılan bilimsel araştırmalar, emniyet kemeri kullanımının, kaza sonrası araç içerisindeki meydana gelen ölümlerin yüzde 40’ı ağır yaralanmaların ise yüzde 50’si oranında azalttığını ortaya çıkarttığı belirtiliyor".

Ayrıca ekipler, toplu taşıma araçlarının içerisini de gezerek vatandaşları emniyet kemeri takmaları konusunda tavsiyelerde bulundular.

HABER- FOTO: Nurhan GÜZEL- Nuri Oğuzhan ŞEKER

xjkjo.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber