POLİSLER YENİ UYGULAMAYI SOKAKTA ANLATTI

POLİSLER YENİ UYGULAMAYI SOKAKTA ANLATTI
Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Memurları son zamanlarda artan Kontör ve diğer dolandırıcılıklar konusunda halkı bilinçlendirdiler. Hafta sonu İlçeyi dolaşan memurlar çay ocağı, tarihi köprü gibi kalabalık ortamlarda bilgilendirme ya

 

HABER-FOTO: NURHAN GÜZEL-KENAN GÜN

Emniyet Genel Müdürlüğünün dolandırıcılıklara karşı ülke genelinde başlattığı bilgilendirme çalışmasını halka indirdi. Bu uygulama çerçevesinde Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Memurları, İlçede halkın yoğun olduğu alanlar da “Kadına şiddet, 155 Polis hattı bilgilendirmesi ile birlikte Mobil Telefon hattı sorgulama, kontör ve diğer dolandırıcılık konularında” bilinçlenmesi yönünde başlatılan “Mobil hat sorgulama, Kadına Şiddet ve 155 Polis hattını” arayarak yardım isteklerini anında yapmaları için bilinçlendirildi. İlçede ki özellikle kalabalık olan Cafe, çay ocağı, Sokak, cadde ve tarihi Köprü üzerinde halkı bilgilendirme çalışması düzenleyen Toplum Destek Polis memurlarına yoğun ilgi şaşırtırken polislerin açıklamalarına vatandaşlardan ilginin çok olması sevindirdi.

İlçede bulunan özellikle kalabalık olan cafe, çay ocağı ve tarihi köprü üzerinde vatandaşları bilinçlendiren Polis memurları vatandaşların yoğun ilgisi karşısında ilk önce kalabalık olan cafenin birinde gerçekleştirdiği bilgilendirme sonrasında tarihi Köprü üzerinde bilgilendirme çalışmalarına devam ettiler. Tarihi Köprü üzerinde halka bilgi veren Polislere adının Osman olduğunu iddia eden bir vatandaş Polis Memurlarına geçtiğimiz hafta telefonla kendisinin arandığını iddia ederek yapılan açıklamalara tam örnek oldu. Vatandaş Osman, geçtiğimiz hafta bir banka şubesinde işlem yaparken birilerinin kendilerini Polis olduğunu iddia ederek aradıklarını hesabında ne kadar para olduğunu sorduğunu ve evraklarının Ankara’da yanlış yerlere ulaştığını kendilerine 2.000 Tl gönderdiği takdirde hakkında ki konunun kapanacağını belirttiklerini açıkladı. Kendisinin arayanlara inanmadığını ve hemen arayan telefon numarasını İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek anlattığını ve işlem başlattığını belirtti.

Polis Memurları daha sonra ilçede kalabalık olan başka bir çay ocağına giderek vatandaşları dolandırıcılık konularında bilgilendirdi. Bir vatandaş ise adına başka bir telefon hattının çıkarılıp çıkartılmadığını Polislerin anlattığı  “Mobil hat sorgulama” sistemine yanında bulunan dizüstü bilgisayarı ile girerek sorgulayarak konuya duyarlılığını anında gösterdi. Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Memurları konu hakkında ki bilgilendirme çalışmalarını gün içinde devam ettirirken önümüzde ki günlerde de Okullar ile ilçede çalışmalarını sürdürecekleri öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber