Polise Taze Kan

Polise Taze Kan
Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu’ndan (PMYO) mezun olan 536 öğrenci düzenlenen mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı. Törende, okul üçüncüsü Funda Efe, heyecandan baygınlık geçirdi.

Samsun PMYO 11. dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Polis okulunda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende konuşma yapan Polis Okulu Müdürü İrfan Akkaya, polislik eğitiminin özgürlük ve güvenlik dengesi içinde, kötülükleri iyilik ve güzellikleri yok edebilmenin yol ve yöntemlerini öğretmeyi amaçlayan bir meslek eğitimi olduğunu söyledi. Akkaya, genç polis adaylarına öğütler verdi. Daha sonra okulun dönem birincisi Seda Altın, mezunlar adına bir konuşma yaptı.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, emniyet teşkilatının her geçen gün yeni elemanlarla değişen ve gelişen şartlara göre kendisini geliştirdiğini ve güçlendirdiğini belirtti. Yeni süreç içerisinde değişen ve gelişen şartlara göre suç türlerinde farklılaşma olduğunu vurgulayan Vali Hüseyin Aksoy, "Bunlarla mücadele etmek ve bu anlamda başarı sağlayabilmek için de, bu kulvarda çalışan bütün kamu görevlilerinin kendilerini iyi yetiştirmeleri gerekiyor. Değişen ve gelişen şartlara göre, emniyet teşkilatımızda, bu alanda bütün değişimi yakından takip edip, bu süreçte kendisini iyi yetiştiriyor. 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu’nda yetişen arkadaşlarımız da, bu amaçla değişen ve gelişen şartlara göre, kendilerini sürekli geliştirme potansiyelini kendilerine verilen eğitimle almışlar ve göreve hazır vaziyette bugün mezuniyetlerini kutlayacaklar" diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler hep birlikte yemin ederek, polisliğe ilk adımlarını attı. Törende, okulu ilk 10 içerisinde bitiren öğrenciler, diplomaları verilmek üzere çağrıldı. Diploma almaya giden okul üçüncüsü olarak dereceye giren Funda Efe, heyecandan baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren öğrenci sağlık ekiplerinin yardımıyla tekrar ayağı kalkıp Vali Hüseyin Aksoy’un elinden diplomasını aldı. 
Yaş kütüğüne dönem birincisi Seda Altın, plaket çaktı. PMYO Bandosu eşliğinde resmigeçit yapıldıktan sonra mezuniyetlerini şapkalarını havaya atarak kutlayan polis adayları, arkadaşları ve aileleri ile sevinçlerini paylaştı.
Törene ayrıca Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, kamu kuruluşları müdürü ve çok sayıda öğrenci yakını katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz