Pist yapılıyor

Pist yapılıyor
Acil hastalar için Tıp Fakültesine heliport yapılıyor..

 

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mustafa Bekir Selçuk, acil hastalar için helikopter pisti(Heliport) yaptıklarını belirtti.

Selçuk, yaptığı açıklamada, eğitim, araştırma ve uygulama hastanesi olan OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin dünya standartlarında hizmet vermesi adına her türlü imkanı sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Tıp Fakültesi Hastanesi'nin gelişmesi ve dünya standartlarında olması için ihtiyaç duyulan eksikliklerin giderilmeye ve modern bir hastane olma yolunda ilerlemeye çalıştıklarını anlatan Başhekim Bekir Selçuk, "Ordu, Amasya, Sinop, Samsun il ve ilçe merkezlerinden hastanemize acil hastalar gelmekte. Hasta ve yakınlarının işlerini kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda özellikle ambulans helikopterle gelen hastalara acil müdahale edebilmek için acil servisin hemen karşısına helikopterin inebilmesi için heliport yapıyoruz. Helikopter buraya inecek ve getirdiği hasta kısa sürece acil servise alınacak. Ayrıca karayolu ile gelen hastaların ve yakınlarının araçları içinde heliportun alt katına 200 araç kapasiteli otopark yapıyoruz. Hasta yakınlarının ve ziyaretçilerin rahat edebilmesi ve ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için de heliport kafeterya adında geniş bir kafeterya yaptırıyoruz" dedi.Selçuk, helikopter pisti, otopark ve kafeterya çalışmalarının yaklaşık üç ay içinde hizmete gireceğini de sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir