“Pilavlarınızı afiyetle yiyin, tereyağı kullanın”

“Pilavlarınızı afiyetle yiyin, tereyağı kullanın”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, GDO’lu pirinçlere ilişkin vatandaşın kaygılanmaması gerektiğini belirterek, “Pilavlarınızı afiyetle yiyin, tereyağı kullanın” dedi.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Yeni Hizmet Binası ve Ergazi Tasfiye İşletme Müdürlüğü Hizmet Binası’nın açılış törenine katıldı. Program öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran Yazıcı, GDO’lu pirinçlerle ilgili son durumun sorulması üzerine, sürecin yargıda devam ettiğini söyleyerek şunları kaydetti:

“Konuyla alakalı, Mehdi Eker ve benim değerlendirmelerim arasında basında, bir çelişki olduğu gibi takdim oldu. Mehdi Bey’in dedikleri de doğru, benimki de doğru. Niye ikisi de doğru, ben süreci anlattım. Ürünün GDO'lu olup olmayacağı için değerlendirmeyi yapmak Tarım Bakanlığının işidir. Bir bulaşma olabilir, onun da analizleri yapılıyor.”

Bir gazetecinin “GDO'lu pirinçlerin yurda yayılması söz konusu mu?” sorusuna ilişkin Bakan Yazıcı, “Hayır, büyük ihtimalle gemide başka bir üründen GDO bulgusuna rastlanmış olabilir. O ürünlerde GDO olması söz konusu olabilir. Aynı gemiyle çeltiğin de taşınmış olmasıyla GDO bulgusuna rastlanmış olabilir. Avrupa’da ve bazı ülkelerde GDO'lu ürünler için belli bir oranda tolerans tanınıyor, Türkiye'de ise böyle bir şey söz konusu değildir” dedi.

Vatandaşın kaygılanmaması gerektiğini ifade eden Yazıcı, “Pilavlarınızı afiyetle yiyin, tereyağı kullanın” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel