Peyzaj Çalışmaları ilerliyor Çarşamba Güzelleşiyor

Peyzaj Çalışmaları ilerliyor Çarşamba Güzelleşiyor
Çarşamba’da geçtiğimiz yaz ayının başında başlayan Batı yaka kıyı peyzaj çalışması ve gazi parkı peyzaj çalışmaları şehrin görünümüne yeni bir imaj katacak

 

Çarşamba’da geçtiğimiz yaz ayının başında çalışmalarına başlanan Batı Yaka Ali Fuad Başgil köprüsünden TOKİ konutlarının olduğu alana kadar uzuna kıyı şeridinde yapılan peyzaj çalışması ve Gazi parkı restorasyon çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalarda ortaya çıkacak olan eser yavaş yavaş şekillenirken Çarşamba’nın görünümüne de farklı bir imaj katacağı söyleniyor.

Yapılan Batı Yaka Ali Fuad Başgil köprüsünden TOKİ konutlarının olduğu alana kadar uzuna kıyı şeridinde yürüyüş yolunun betonlarının atılmasının yanı sıra yapılacak olan kafeteryanın da kaba inşaatı bitmiş durumda. Gazi Parkında da hızla ilerleyen çalışmalarda, parkın üst bölümünün kaldırım kaplamaları ve yeşil alanlarının yanı sıra park içine yapılan kafeteryanın da kaba inşaatı bitmiş durumda.

Vatandaşlar sabırsızlanıyor

Yapımı devam eden gazi parkı konusunda vatandaşlar da sabırsızlanıyor. Kentin göbeğindeki bir parkın hızlı bir sürede bitirilmesini isteyen vatandaşlar. Parklarına kavuşacakları anı sabırsızlıkla bekliyorlar. Parkın yeni görünü konusunda bazı vatandaşlar beğendiklerini belirtirken kimi vatandaşlar ise park alanı içindeki yeşil alanların azaltıldığını iddia ediyor. Parkın açılmasıyla birlikte yeniden Çarşambalıların gözde mekânlarından biri olacak alanda vatandaşlar, “ şehir içinde bu tarz yerler önemli. Kamusal alanlar insanların bir araya gelebildikleri alanlardır. Bu tarzdaki alanların şehir içinde fazlalaşması gerekiyor. Bizler bir an evvel parkımıza kavuşmak istiyoruz” dediler.

peyzaj-calismalari-ilerliyor-carsamba-guzellesiyor-(5).jpg

peyzaj-calismalari-ilerliyor-carsamba-guzellesiyor-(1).jpg

peyzaj-calismalari-ilerliyor-carsamba-guzellesiyor-(3).jpg

peyzaj-calismalari-ilerliyor-carsamba-guzellesiyor-(2).jpg

 

Haber-Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber