Peyzaj az kaldı, engelliler unutuldu

Peyzaj az kaldı, engelliler unutuldu
Çarşamba’da geçtiğimiz yaz yapımına başlanan Batı yaka sahil peyzaj çalışmasına son rötuşlar atılırken, engelliler yine unutuldu!

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

Çarşamba’da geçtiğimiz yaz aylarında yapımına başlanan ve Ali Fuat Başgil köprüsünden TOKİ köprüsüne kadar olan alanda batı yaka, Yeşilırmak kıyısı peyzaj çalışmasında sona gelindi. Irmak üzerine uzanan teras alanları, kafe alanı ve yürüyüş parkuru ile bölgenin görümünü tamamen değiştiren Çarşamba Belediyesi, engellileri yine unuttu!.

Yapımının tamamlanmasına az bir süre kalan peyzaj çalışmasın yapıldığı alana engelliler için hiçbir geçiş alanı konulmaması dikkat çekerken, yürüyüş parkuruna inen yerlere sadece merdivenler yapıldığı engelli rampalarının olmadığı görüldü. Engelliler bölgeyi kullanabilmeleri için ya Ali Fuat Başgil köprüsünün bulunduğu alandan ya da TOKİ köprüsünün olduğu noktalardan girerek bölgeden faydalanabilecek.

Şehir mobilyalarının engellilerin kullanabileceği şekilde düzenlenmesine ilişkin kanunun sürekli uzatılmasından şikâyetçi olan engelliler özellikle yeni yapılan alanların bile engellilerin kullanabileceği şekilde düzenlenmemesi hususunda dertli. Çarşamba’da engelliler için çalışma yürüten dernekler şehir içindeki bu tarz eksiklikler ve Şehir Mobilyalarının engellilerin kullanabileceği şekilde düzenlenmesine ilişkin OKA ve benzeri kalkınma fonlarının açtıkları destek programlarına projeler yazarak bu sorunu aşmak istiyorlar. 

peyzaj-az-kaldi,-engelliler-unutuldu-(2).jpgpeyzaj-az-kaldi,-engelliler-unutuldu-(2).20130321110033.jpgpeyzaj-az-kaldi,-engelliler-unutuldu-(3).jpgpeyzaj-az-kaldi,-engelliler-unutuldu-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber