Peşin ödemeye yüzde 20 indirim

Peşin ödemeye yüzde 20 indirim
2B yasasına göre hak sahibi, arazi için tespit edilen bedeli peşin ödeyerek sahip olmak İsterse, İdarece (illerde defterdarlıklar, ilçelerde mal müdürlükleri) tespit edilen rayiç bedelin yüzde 70‘i olmak üzere belirlenen satış bedeli üzerinden yüzde 20 or

 

YILDA BİR ÖDEMELİ KREDİ

Şekerbank, çiftçilerin yıllardır ekip biçtiği ancak yasal olarak sahibi olamadığı araziler için “2B Alım Kredisi” veriyor.

Kredide maksimum 60 ay vade. Taksi ödemeleri çiftçilerin gelir elde ettiği hasat dönemine denk gelecek şekilde belirlediklerini söyleyen Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız, “2B kredilerinde yılda bir defa ödemeli olmak üzere, çiftçilerin gelirleriyle orantılı esnek ödeme koşulları sağlıyoruz” diyor.

Kanuna göre hak sahibi, arazi için tespit edilen bedeli peşin ödemek ister­se, idarece (illerde defterdarlık, ilçelerde mal müdürlükleri) tespit edilen rayiç be­delin yüzde 70’i olmak üzere belirlenen satış bedeli üzerinden yüzde 20 indirim hakkı elde ediyor. Şekerbank’tan kredi kullanıp araziyi peşin satın almak isteyen çiftçiler de bu indirimden faydalanabili­yor. Çiftçi bu sayede rayiç bedelin yüzde 56’sını ödeyerek taşınmazın sahibi olabili­yor.

Arazinin yüzde 80’ine kadar finansman sağladıklarını söyleyen Yıldız, kredilendirme sürecini şöyle anlatıyor: “2B Arazi Alım Kredisi ürünümüzde kredinin tutarı, müşteri kredibilitesi doğrultusunda, iller­de defterdarlık, ilçelerde ise mal müdür­lükleri tarafından belirleniyor. Müşterinin ödemesi gereken peşin tutarın yüzde 80’ini ise bankamız kredilendiriyor. Kre­dimizde, minimum ve maksimum tutar uy­gulamamız yok. Burada müşterinin kredi­bilitesi ve idarece belirlenen peşin bedel dikkate alınıyor.”

Şekerbank’tan kredi kullanmak isteyen­lerin Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olması ve Çiftçi Belgesi sahibi olması gerekiyor. Banka bunun yanı sıra kimlik fotokopisi ve ikametgah belgesi ile idarece düzenle­nen hak sahipliği belgesi ile hak sahibinin ödemesi gereken tutarı (arazi rayiç bede­liyle) gösteren yazı talep ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir