Mustafa Akkuş

Mustafa Akkuş

Perşembenin gelişi, Çarşamba'dan belliydi

Perşembenin gelişi, Çarşamba'dan belliydi

7 Haziran seçimleri AK Parti’nin Samsun’da da Çarşamba’da da düşen oyların sorumlulukları kim acaba?. Bunu anlamak için çok zekalı olmaya gerek yok. Milletvekili sıralaması, teşkilatlarda yapılan revizyonlar, belediye başkanlarının sıkıntılı olmaları, halktan uzaklaşmalar zaten bunlarda yetiyor bariz bir şekilde.

Çarşamba’da yapılanlar Türkiye’nin de gerçeğini ortaya koyuyor. 2002’de AK Parti milletin bağrından çıktı. Maalesef son yıllarda bu kimliğini muhafaza edemeyerek bazı çıkar odaklarının eline geçmiştir. Artık AK Parti’de millet dinlenmiyor. 3-5 kişinin tekelinde dönüyor.

AK Parti derhal bunlardan vazgeçmeli, 2002 deki gibi özüne dönüp millet ile barışmalıdır. Belediyeler denetlenmeli, eğer suç varsa derhal işlem yapılmalıdır. İl teşkilatı, ilçe teşkilatları bu başarısızlığın sorumlularıdır.

Görevlerini bırakıp yeniden yapılanmalılardır. Eğer hükümet kurulamaz bir erken seçime gidilirse listede aynı çıkar. Aynı Teşkilatlarda devam ederse bunun Samsun’da AK Parti’ye faydası olmaz. Aksine zararı çok olur. Millet AK Parti’den vazgeçmiş değil. Ama bunları düzelt diye mesaj vermiştir. Bu hatalar devam ederse işte o zaman geri dönüşü olmayan bir yola girer. Bu da Türkiye için hiç mi hiç hayır getirmez.

Bu yazımda sadece dışarıdan baktığım gibi değerlendirme yapmıyorum. Bu partide 6 yıl değişik kademelerinde görev yapan kimliğim ile tecrübelerimle bunları yazıyorum. Sonuçta olası sıkıntıda bu önce beni çok üzer.

Bundan bir yıl önce il başkanı genel merkez sizin istifalarınızı istiyor deyip bizden istifaları aldı. Bizler niye bu istifaları verdik?  AK Parti’ye zarar gelmesin bizim gitmemiz AK Parti’nin hayrına olacaksa gerisi teferruat diyerek ayrıldık.

Gelinen nokta hiçte öyle olmadı.  AK Parti 6 olan vekilini 5’e düşürdü. Bizim gitmemiz milleti memnun etmemiş. Bazı 3-5 kişiyi memnun etmiş. Hadi bizim zamanımızda belediye teşkilat arası sıkıntılıydı. Siz bunları düzeltinizde ne oldu?

Belediye başkanının istediği ismi atamayla millete ilçe başkanı yaptınız. Hani daha iyi  verim alınacaktı? Ne oldu?

Evet doğru sizler belediye ile ilçe başkanını birleştirdiniz ama milleti kaybettiniz.

Şimdi hala daha biz AK Parti’ye hizmet ediyoruz diyorsanız size söylenecek bir söz yok. Yok biz o gün yanlış yaptık diyorsanız hatadan dönmek bir erdemliktir.

O zaman gereğini yapın. Artık bu milletten uzak durun ki AK Parti toparlanıp 2023-2071 hedeflerine doğru emin adımlarla yürüsün.

AK Parti Genel Merkezi inşallah bunları dikkate alır, gereğini yapar. AK Parti’nin milletle yürüyüşü devam eder. Yoksa egolar yine öne çıkarsa bu milletin vebali çok ağır olur.

Bu vebalin altında sizler de kalırsınız.

Benden söylemesi.

Hoş çakalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa Akkuş Arşivi