Pekşen; “Türkiye’ye kadın elinin değmesi şart”

Pekşen; “Türkiye’ye kadın elinin değmesi şart”
İYİ Parti Çarşamba STK ve İş Dünyasından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Fikriye Pekşen gündemi değerlendirdi

Yürütülmekte olan çalışmalardan da bahseden Başkan Yardımcısı Pekşen: ”Zorlu ama keyifli bir süreci yaşadık. Allah’a şükürler olsun ki bugün gelinen nokta verilen mücadelenin ve çekilen tatlı sıkıntıların boşuna olmadığını bize gösterdi. Siyasi hayatım boyunca en keyifli günlerimi yaşıyorum diyebilirim. İYİ Parti her şeyden önce keyifle siyaset yapabileceğiniz bir çatıdır. Genel Başkanımızın kadın olması bizlere büyük avantajlar sağlıyor. Biz onu, kendisi bizleri çok daha rahat anlayabiliyor. Türk siyasetinin köhneleşmiş, seviye kaybı yaşamış üslubuna ve yeterince gerilen Türkiye’mize bir kadın elinin değmesi şart olmuştu.”

İYİ Parti’nin Çarşamba Belediye seçimlerinde şansını nasıl görüyorsunuz?

“Şansını değil gücünü nasıl görüyoruz dememiz daha isabetli olacaktır. İYİ Parti halkın partisidir. Dolayısıyla Çarşambalı hemşehrilerimizin iradesi, bize güç verecektir. Şuan seçim dönemi olmamasına rağmen, vatandaşlarımızla dertleşmek üzere köy ve mahallelerimizi ziyaret ediyoruz. İnsanımız bizlere elini uzatıyor, sıkı sıkı sarılıyor. İşte bu inanç ve samimiyet İYİ Parti’nin Çarşamba’daki gücünü betimliyor. Biz bu belediyeyi çok rahat bir şekilde alabilecek kapasitede ve donanımdayız. Çarşamba Belediyesi bugün rantın kol gezdiği ve yandaşların kayırıldığı bir çukur haline gelmiştir. AKP dönemi sürecinde Çarşamba Belediyesi’nin içi adeta ağaç gibi oyulmuştur. Biz belediyeyi devraldığımızda beton belediyeciliğinden önce vatandaşımıza iş, aş alanı açacak çalışmalar yürüteceğiz.”

Bir kadın olarak kadınların İYİ Parti’ye olan ilgisini nasıl değerlendirirsiniz?

“İYİ Parti kadınların ve gençlerin hakim güç olduğu bir oluşumdur. Her şeyden önce lideri cesur bir Türk kadınıdır. Kadınlarımızın ilgisi elbette olumlu yönde. Ancak Çarşamba teşkilatı olarak kadınlara yönelik çalışmalarımızda biraz zayıf kaldığımızı itiraf edebiliriz. Mümkün olduğunca en kısa zamanda kadınlarımızı daha aktif halde partimiz bünyesine kazandıracağız. Bu millet bağrından Nene Hatunlar, Zübeyde Analar, Tomris Hatunlar çıkarmış asil bir millettir. İYİ Parti işte bu potansiyeli tekrar muhafaza edecek ve değerlendirecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber