PDR Derneği “Alan Adı Değişikliği” eylemi yaptı

PDR Derneği “Alan Adı Değişikliği” eylemi yaptı
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR) Samsun Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Rehberlik ve Psikoloji Danışma Hizmetleri Yönetmeliği ile Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliklerini birleştirerek “Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri” adı al

 

 

Atatürk Anıtı önünde toplanan dernek üyeleri ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) PDR Bölümü öğrencileri ellerinde taşıdıkları dövizlerle alan adı değişikliğini protesto ettiler. Öğrenciler adına konuşan Türk PDR Derneği Samsun Şube Başkanı Prof.Dr. Kurtman Ersanlı, “MEB, Psikolojik Danışma ve Rehberlik alan adı değişikliğinden sonra, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği ile Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliklerini birleştirerek, ‘Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri’ adında bir yönetmelik taslağı yayınladı. Baştan sona kadar yanlışlarla dolu olan bu yönetmelik taslağına ilişkin dernek olarak görüş ve önerilerimizi yazılı ve sözlü olarak MEB yetkililerine ilettik” dedi.
‘Rehber Öğretmen’ unvanının da ‘Rehberlik’ olarak değiştirildiğinin altını çizen Ersanlı, “Bugün burada toplanmamızın amacı ne bir hak, ne bir ayrıcalık istemek, ne de siyasi bir rant sağlamaktır. Toplanmamızın amacı, insanın insan olma yolculuğunda geleceğe güvenle bakabilmesi ve mutlu bir yaşam sürdürebilmesi için muhtaç olduğu desteği ona sağlayan bir psikolojik yardım mesleğinin içinde bulunduğu durum hakkında tüm yetkilileri, insan ve insanlık adına bilgilendirmek ve başta siyasi irade olmak kaydıyla herkesi uyarmaktır. Bugüne kadar mezunlarımızı en çok istihdam eden, Milli Eğitim Bakanlığı 20 Şubat 2014 tarihine kadar mezunlarımızı ‘Rehber Öğretmen’ unvanı ile istihdam ederken, bu tarihten sonra alan adımızı ‘Rehberlik’ olarak değiştirmiştir. Neden böyle bir değişikliğe ihtiyaç duyulduğu konusunda doğru, sağlıklı ve net bir bilgiye de sahip değiliz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir