PAZARYERİ’NDE ‘KAR’ ETKİSİ

PAZARYERİ’NDE ‘KAR’ ETKİSİ
Çarşamba Kapalı Pazaryeri esnafları, ilçede yaşanan kar yağışı ve soğuk havanın kendilerini etkilediğini ifade ederek, satışlarının düşük olduğunu söylediler.

Çarşamba ilçesinde bulunan Kapalı Pazaryeri esnafı satışların çok düşük olduğunu belirterek, soğuk havalar ve kar yağışının satışları etkilediğini, vatandaşların da fiyatları yüksek bulduğunu belirttiler. Soğuk havaların etkisiyle vatandaşların pazaryerine uğramadığını, bu durumun kendilerine büyük kayıplar yaşattığını söylediler.

SOĞAN FİYATLARI TAVAN YAPACAK

Pazaryerinde kilosu 5 TL’den satılan soğanın fiyatını vatandaşların çok bulduğunu, fiyatların bu gidişatla daha da artabileceğini söylediler. Konu hakkında Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör’de soğanın fiyatının 1-2 ay içerisinde 10 TL'ye çıkmasının beklendiğini söylemişti. Düşük rekolte nedeniyle üreticinin elindeki malı geçen sonbahar başında ortalama 1 TL'den elinden çıkardığını hatırlatan Güngör, ayrıca kuru soğanın kişi başına yıllık tüketim ortalamasının 22 kilogram olduğuna da dikkat çekerek "Araştırmalarımıza göre bu yıl tüketim 16-17 kg'a kadar düşecek, fiyatlar daha da yükselecektir" dedi.

PAZARYERİNE SOBA KURDU

 

Soğuk hava şartlarında pazar yerinde ürünlerini satmak için sabahın ilk saatlerinden itibaren beklemeye başlayan pazaryeri esnafı, üşümemek için tezgahlarının yanında soba kurmakta çözümü buldu. Kurdukları tezgahın yanında kurdukları soba ile ısınan bir esnafın bu hareketi vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılanırken, alışveriş yapan bazı vatandaşlar soğuk pazaryerinde sobanın başında bir süre ısındı.

BAZI ESNAFLAR HALİNDEN MEMNUN

Soğuk havaların ve yağışlı havanın etkisi altına girdiklerini söyleyen esnaflar kadar bir kısım esnafta herhangi bir etkilenmenin olmadığını belirterek, satışlarının çok iyi olduğunu, rahatlıkla ürünlerini satabildiklerini söylediler.

SEBZE-MEYVE FİYATLARI NE DURUMDA?

Pazaryerinde satılan sebze meyve fiyatlarının yüksek bulan vatandaşlar, fiyatların gelecek haftalarda düşeceğini ümit ettiklerini belirtirken, domatesin kilosu 5 TL’den, patates 3 TL’den, kuru soğan 5 TL’den, pırasa 5 TL’den, ıspanak 6 TL’den, yeşil soğan kilosu 4 TL’den, biber 4 TL’den ve marul 2,5 TL’den satılıyor.


HABER: Nuri ŞEKER -


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber