Pazarda fiyatlar düşüş eğiliminde

Pazarda fiyatlar düşüş eğiliminde
Çarşamba ilçesinde bulunan Batıyaka Kapalı pazaryerinde geçtiğimiz aylara nazaran fiyatlarda düşüş eğilimi görülüyor.

Yüksek gıda fiyatlarından etkilenen vatandaşlar, her hafta yaptığı Pazar alışverişinde çeşit sayısını azaltmak mecburiyetinde kalırken, fiyatlarda son haftalarda gerileme eğilimi görülüyor. Pazar esnafının bir kısmı  yaşanan fiyat dengelenmesinin kendilerini rahatlattığını dile getirirken bir kısmı ise memnun olmadığını vatandaşların şikâyetçi olup satışların olmadığını ifade etti.

Fiyatlar hakkında konuşan Pazar esnafları ürünlerin onca zahmete rağmen ucuzladığını fiyatların normal Pazar fiyatlarında olduğunu dile getirdiler. Buna rağmen elde ürünlerinin kaldığını ve vatandaşlarda alım gücü olmadığını satışlarının da bunlara yansıdığını ifade ettiler.

“Her geçen gün daha da artış var”

Pazarda alışveriş yapan bir müşteri ise “Fiyatlar pahalı her geçen gün daha da artış var ama mecburen alıyoruz” dedi.Halk Pazarı’nda belli başlı ürünlerin ortalama fiyatı ise şu şekilde sıralanıyor:

Salatalık 5 TL, Domates 7 TL, patlıcan 7.5 T, limon çuvalı 10 TL,  soğan 7.5 TL, patates 7.5 TL, taze fasulye 15 TL, çilek 20 TL, muz 25 TL, kavun kilo 15 TL, üzüm 10, şeftali 7.5 TL”

img_2044.jpg

img_2050.jpg

img_2073.jpg

HABER : Aybüke ŞEKER - Kübra DAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber